Afbeelding
...

Oude Ambachten & Speelgoed Museum breidt uit met vestiging in Spanje

1 april 2021 om 09:25 Maatschappelijk

TERSCHUUR Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur breidt uit naar Valencia. Het museum opent op zaterdag 1 mei officieel de deuren van een nieuwe vestiging in Spanje. 

,,Het is altijd al een droom van ons geweest om internationaal uit te breiden’’, aldus Wendy Bakker namens het museum. ,,We hebben regelmatig buitenlandse bezoekers over de vloer gehad die enorm enthousiast waren over ons museum. Vorig jaar raakten we in gesprek met een Spaanse bezoeker die toevallig connecties had binnen de Spaanse museumbond FEAM. Vanuit hier is het balletje al vrij snel gaan rollen. We kwamen in contact met de bond, bespraken onze ambities en binnen een aantal maanden werd ons een vestiging aangeboden in Valencia. Hier konden we simpelweg geen ‘nee’ tegen zeggen. Hoe geweldig is het dat ook Spanjaarden binnenkort onze ambachten en ons speelgoed kunnen bewonderen?’’

De foto’s van de nieuwe vestiging zijn te vinden op de website van het Oude Ambachten & Speelgoed Museum. Klik op deze link om doorverwezen te worden naar de pagina.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie