Polyester is een heel divers product: vanuit een mal kun je heel veel vormen voor verschillende toepassingen van maken.
Polyester is een heel divers product: vanuit een mal kun je heel veel vormen voor verschillende toepassingen van maken. Erik van 't Land
Werk in de regio

‘Werken met polyester is heel divers’

25 maart 2021 om 14:19 Zakelijk

BARNEVELD Polyesterbedrijf en Spuiterij De Valk is de onderneming van Gerbrand en Erik van Ginkel. In 2011 namen zij het stokje over van hun vader Gert, die het bedrijf in 1983 heeft opgericht. Vanwege een toenemende vraag is er plek voor twee nieuwe medewerkers.

In 1993 verhuisde Polyesterbedrijf De Valk van bedrijventerrein De Valk naar de huidige locatie aan de Hanzeweg op industrieterrein Harselaar in Barneveld.

LANG HOUDBAAR Polyesterbedrijf De Valk begon met het maken van polyester producten in kleine vorm: destijds bloembakken, kruiwagens en polyester kappen van paardentrailers. Inmiddels is de polyesterafdeling gespecialiseerd in het verwerken en aanbrengen van glasvezel versterkt polyester, door zowel de spray-up techniek als de hand lay-up techniek. ,,Polyester producten maken we voor heel veel sectoren: automotive, onderdelen voor windturbines, tuinbouw, interieurbouw, recreatie en onderdelen voor kranen. We zijn breed georiënteerd en bijzonder is dat we zowel seriematige producten maken als enkel stuks. Polyester is een heel divers product: vanuit een mal kun je heel veel vormen voor verschillende toepassingen van maken. Daarnaast is het materiaal heel lang houdbaar’’, vertelt Gerbrand van Ginkel (49) die de polyesterafdeling leidt.

Zijn broer en mede-eigenaar Erik van Ginkel (46) heeft De Valk Bedrijfswagenspuiterij onder zijn hoede voor schadeherstel van koelcarrosserieën (opleggers) en spuitwerk van wegtransport, automotive en vrachtwagens. Dit bedrijfsonderdeel bestaat sinds 1998. In 2018 is een tweede bedrijfspand gerealiseerd voor demontage (op- en afbouw) van trucks en het aanbrengen van belettering op trucks, lichte bedrijfswagens en opleggers. Voor de signing werkt het bedrijf ook samen met externe reclamebedrijven.

UITBREIDING PERSONEEL Gerbrand van Ginkel is voor de polyesterafdeling op zoek naar uitbreiding. ,,Dit is een klein team van drie mensen die goed op elkaar zijn ingespeeld. Doordat de vraag naar producten enorm groeit, willen we er graag mensen bij. We zoeken twee medewerkers voor onze polyesterafdeling. Dat mogen ook schoolverlaters zijn die het leuk vinden om met polyester te werken. Je kunt je bij ons door cursussen ontwikkelen, maar je leert ook enorm veel in de praktijk. Elke opdracht is anders. Werken met polyester is innovatief en creatief nadenken over een goed eindproduct. Je bent van begin tot eindresultaat betrokken bij het proces. We zijn een no-nonsense en laagdrempelig familiebedrijf met dertien medewerkers. We kennen elkaar goed en het personeel kent ook veel van onze klanten. Het personeelsverloop is minimaal, daar zijn we trots op.’’

Polyesterbedrijf en Spuiterij De Valk, Hanzeweg 33 in Barneveld.
Tel: 0342-490756, www.de-valk.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie