Jan en Marja Ruiter met zoons Gerwin en Richard.
Jan en Marja Ruiter met zoons Gerwin en Richard. Pauw Media
Ondernemer in beeld

Toekomst familiebedrijf Ruiter ziet er zonnig uit

25 maart 2021 om 09:52 Zakelijk

BARNEVELD Familiebedrijf Ruiter is al 30 jaar actief op het gebied van garagedeuren, industriedeuren, zonwering en terrasoverkappingen. In al die jaren heeft het bevlogen team heel wat van dit soort producten in allerlei soorten en maten bij zowel particulieren als bedrijven geïnstalleerd. Aandacht, maatwerk en nazorg zijn hier heel vanzelfsprekend. En de toekomst ziet er zonnig uit. Stap voor stap nemen de zoons Gerwin en Richard het stokje over van hun ouders Jan en Marja Ruiter.

Marja: ,,Jan en ik startten 30 jaar geleden dit mooie bedrijf en bouwden Ruiter BV uit tot wat het nu is. Een bedrijf dat bestaat uit diverse onderdelen: garagedeuren, industriedeuren, zonwering en terrasoverkappingen. Trots zijn we ook op het goede en uitgebalanceerde team van betrokken medewerkers en monteurs, dat inmiddels bestaat uit 25 mensen. Onze zoons Gerwin en Richard namen al eerder het besluit om het bedrijf in de toekomst over te nemen en onze missie voort te zetten. Die weg zijn we samen pakweg twee jaar geleden ingeslagen. Jan en ik zijn op dit moment nog gewoon actief in het bedrijf, maar op termijn zullen onze zoons onze rol definitief overnemen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit ze gaat lukken. Jan en ik staan hier voor honderd procent achter. En mooi dat we dit nieuws kunnen delen in het jaar dat ons bedrijf 30 jaar (augustus) bestaat.”

NAZORG Richard: ,,Voor ons is dat natuurlijk een belangrijke ruggensteun. Wij zetten de door onze ouders ingeslagen weg gewoon voort. Dat houdt onder andere in dat de klant altijd centraal staat. Na een definitieve plaatsing en/of levering hebben wij vaak nog contact met de klant. Het stukje nazorg en uiteindelijk klanttevredenheid vinden we erg belangrijk.”

ADOOR Natuurlijk staat Ruiter bekend om de garagedeuren, industriedeuren, zonwering en terrasoverkappingen maar Richard laat weten dat daar sinds 2019 een extra ‘poot’ aan is toegevoegd: ADOOR aluminium systemen. Richard: ,,Met ADOOR willen we onze klanten blij maken met industriële ramen en deuren van aluminium. De producten kenmerken zich bijvoorbeeld door een hoge isolatiewaarde en weinig onderhoud. We produceren alles in eigen beheer en verkopen het door aan onze dealers.”

SHOWROOM Een belangrijk onderdeel waar Ruiter bekend om staat is maatwerk in zonwering en uiteenlopende terrasoverkappingen, één van de specialisaties van het familiebedrijf. Marja: ,,Een belangrijke meerwaarde is bovendien onze eigen showroom. Hier nemen we samen met de klant de tijd voor een passende keuze. Het voordeel van de showroom is dat wij onze klanten kunnen inspireren met mooie voorbeelden op ware grootte. Zodat klanten echt een goed beeld krijgen bij wat ze voor ogen hebben.”

24/7 SERVICE Over service gesproken. Bij calamiteiten en/of storingen staat het serviceteam 24/7 voor de klant klaar. Richard: ,,U kunt altijd bellen, ook buiten openingstijden. Dan proberen we de storing zo snel mogelijk op te lossen.”

PERSONEEL Vanwege de groei in de vraag naar de diverse producten, is Ruiter op zoek naar extra personeel. Richard: ,,We zoeken per direct een hoofdmonteur of leerling-monteurs (schoolverlaters) die dit mooie vak bij ons eigen willen maken. Neem gerust contact op, dan bespreken we de mogelijkheden.”

Nieuwsgierig naar de vele mogelijkheden op het gebied van garagedeuren, industriedeuren, zonwering, terrasoverkappingen en industriële aluminium systemen? Kijk voor meer inspiratie op de websites, of neem vrijblijvend contact op.

Ruiter BV. Harselaarseweg 20 in Barneveld. T: 0342-490253, info@ruitergaragedeuren.nl  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie