Afbeelding
Foto door form PxHere

Bitcoin nieuws: Bitcoin koers stagneert op $60.000 USD

24 maart 2021 om 07:00 Partnercontent

Het lukt Bitcoin maar lastig om door het plafond van zijn nieuwe all time high te breken. Niet lang geleden sloot de Bitcoin koers enkele malen iets boven de 60 duizend Amerikaanse dollar af, maar lijkt door dat glazen platform maar lastig heen te kunnen breken. Toch is de algehele tendens rondom Bitcoin wel erg positief. Wat is er precies aan de hand?

Bitcoin koers lijkt moeite te hebben om de resistance op 60K te doorbreken en ziet de waarde van de munt elke keer terugvallen in de range van zo’n 55.000 Amerikaanse dollar. Toch is de algemene tendens ondanks het afketsen op de resistance lijnen nog bullish, stelt Thanh Lanh Tran, eigenaar van Cryptokopen.nl.

Ondanks de laatste ontwikkelingen en het feit dat Bitcoin lastig door de resistance van de 60 duizend dollar mark heen lijkt te kunnen breken, zien we dat de algemene adoptie van Bitcoin steeds meer en meer toeneemt. In Brazilië is bijvoorbeeld het eerste Latijns-Amerikaanse Bitcoin ETF goedgekeurd en een soortgelijke tendens zien we ook nadat eerder in Canada drie Bitcoin ETF’s zijn toegelaten. Ook al wachten we nog op de eerste Amerikaanse goedkeuring van de SEC op een ETF, het lijkt een kwestie van tijd te zijn voordat deze er eindelijk komt.”

Bitcoin koers van 60.000 resistance of support?

Chad Steinglass, hoofd van de handel bij Crypto-kapitaalmarktenbedrijf CrossTower, besprak onlangs de druk waarmee Bitcoin op het $ 60.000-niveau werd geconfronteerd en wees erop dat de topcryptocurrency ‘op zijn minst enige weerstand ondervond bij elk rond getal op de weg omhoog’, en dat ooit een weerstandsniveau wordt overschreden, wordt het dan een support level.

Volgens Steinglass, “zal het een beetje chippen kosten om $ 60.000 met enige autoriteit te doorbreken”, maar de recente kracht die Bitcoin laat zien “in het licht van harde macro-tegenwind” geeft geen reden aan voor het stoppen van het bullish momentum.

Steinglass identificeerde het bereik van $ 57.000 tot $ 58.000 als het nieuwe ondersteuningsniveau dat zou moeten gelden “zolang een onverwachte gebeurtenis het niet ontspoort”, zoals nieuwe lockdown-maatregelen of een belangrijke stap in de Amerikaanse staatsobligaties.

Steinglass zegt hierover:

“De relatie tussen de dollar en certificaten van de Amerikaanse Treasury is 180 graden omgedraaid, aangezien het verhaal snel risicovol is geworden en vlucht naar kwaliteit in plaats van groei en inflatie, dus obligaties en de dollar tikken beide hoger omdat alle risicovolle activa worden uitverkocht.”

Crypto nieuws zorgt voor nieuwe toetreders

Het mag geen verrassing zijn dat het positieve Crypto nieuws en de hoogte van de huidige Bitcoin koers kan rekenen op veel interesse van de wereldwijde media. De afgelopen maanden werd er door zowel particulieren als door grote investeerders flink geïnvesteerd in Bitcoin.

Ook al lijkt Bitcoin nu een aantal keer tegen de resistance van de 60K aan te lopen, het vertrouwen in Bitcoin is onverminderd groot. De positieve tendens valt veel mensen op en dit zorgt voor veel nieuwe toetreders binnen de cryptocurrency industrie.

Volgens Tran heeft dit alles te maken met de eenvoud waarmee mensen vandaag de dag kunnen investeren in Bitcoin. Bij de aankoop van aandelen heerst toch vaak een tendens dat mensen zelf veel onderzoek moeten doen. Bij de alsmaar stijgende tendens van Bitcoin lijkt dat onderzoek nu wat overbodig geworden en stappen mensen sneller, makkelijker en laagdrempeliger in.

Zou je zelf ook eens een investering in crypto of in Bitcoin willen doen? Zorg dan dat je goed op de hoogte bent van het laatste Crypto nieuws en van de Bitcoin koers, zodat je voor jezelf een praktisch instapmoment bepaalt. Wij hebben veel artikelen geschreven om beginners in de crypto wereld veilig, snel en betrouwbaar op weg te helpen richting hun eerste Bitcoin aankoop. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie