Libero Thijs van Gessel van SSS redt namens de Barnevelders.
Libero Thijs van Gessel van SSS redt namens de Barnevelders. Bram van den Heuvel

SSS neemt revanche op zichzelf

20 maart 2021 om 20:02 Volleybal

BARNEVELD Fraai was het allemaal niet wat Bielderman Koetsier/SSS zaterdagmiddag liet zien tegen hekkensluiter VCN, een positieve afloop voor de Barnevelders was er wel. Er werd uiteindelijk een 3-2 overwinning geboekt; 25-19, 15-25, 19-25, 25-22 en 17-15. Libero Thijs van Gessel kon weer eens minuten maken. ,,Ik ben blij dat ik terug ben.”

Van Gessel heeft enkele pittige weekjes achter de rug. De man uit Apeldoorn, die zaterdag zijn 21ste verjaardag kon vieren met een overwinning, kende zijn eerste grote blessure in zijn volleyballoopbaan, die begon bij Alterno. ,,Dat was niet al te prettig nee”, zo doelt hij op zijn pijnlijke slijmbeursontsteking in de voet. ,,Ik kon er een paar dagen zelfs niet op staan, zo veel zeer deed het. Ik lag gewoon ‘met de pootjes’ omhoog en ben er uiteindelijk een week of drie uit geweest. Dat was natuurlijk vervelend en daarom was ik vorige week blij dat ik weer terug was, al was het spel van mij tegen Taurus nog niet best. Vandaag ging het gelukkig beter.”

‘GOED BEGIN’ Hoe keek hij terug op de grillig verlopen volleybalontmoeting met de hekkensluiter van de degradatiepoule? ,,We begonnen goed, maar kregen daarna moeite met hun service die we totaal niet onder controle kregen.” Dat bleek ook in de cijfers. De tweede en derde set waren - bijzonder eenvoudig - een prooi voor de gasten uit Capelle aan den IJssel. De cijfers vertelden het verhaal van een vrij eenzijdig treffen in die twee doorgangen; 15-25 en 19-25. Ook in de vierde set leek het er allerminst op dat de Barnevelders nog met de eer van de overwinning zouden strijken. Het spel was matig en de gasten sloegen een gaatje; toch kwam de ploeg van trainer Hans Seubring knap terug en toonde het team veerkracht. Het werd 25-22. In de vijfde en beslissende set leek VCN alsnog te winnen maar ook nu sloeg SSS toe in de slotfase. Het werd in een zeer spannende ontknoping 17-15. ,,Op een bepaald moment was er even een ruzie met de tegenstander en dat vuurtje hadden we blijkbaar even nodig”, vervolgt Van Gessel. ,,Mooi dat we deze pot nog winnen.”

WEINIG EUFORIE Heel veel euforie was er na afloop niet. De opa van speler Cas Abraham bleek tijdens het duel overleden. ,,Als team hoorden we dat vlak na de wedstrijd. Ja, dan ga je ook geen groot feestje vieren.” Hoe beziet Van Gessel zijn eigen ontwikkeling als libero? Feit is dat hij voorheen vooral passer/loper was. ,,Twee jaar geleden kwam ik hier bij SSS, eerst bij Heren 2. Toen ik vorig seizoen bij het eerste kwam, was het erg wennen en had ik het heel lastig met het niveau. Gelukkig ontwikkel ik me dit seizoen wel goed en maak ik genoeg minuten.” Als kleine jongen bij Alterno zag hij de hoofdmacht destijds eredivisie spelen. Dat wekte dromen op. ,,Ja, ik wilde ook op dat niveau gaan spelen in de toekomst. Prachtig dat me dit nu is gelukt. Nu is het zaak om in de basis te blijven en zo hoog mogelijk te eindigen. Volgende week spelen we weer thuis, tegen Talent Team.” De week nadien staat de bekerwedstrijd tegen Orion op de rol, ook weer in eigen huis. ,,Daar hopen we zeker te stunten!”

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie