Afbeelding
Foto door form PxHere

Waarom kiezen voor de lokale ondernemer slimmer is

17 maart 2021 om 08:07 Partnercontent

Wat je van ver haalt is lekker, is het spreekwoord. Maar waarom zou je ver zoeken als je lokaal alles kunt krijgen wat je nodig hebt. Kies liever voor de bakker om de hoek, de slager en de bloemist in jouw stad. Voor de kapper, de kledingwinkel. Maar ook voor de schilder, de tuinman of de stukadoor. Door de lockdown weken we snel uit naar de grote online winkels. Maar ook binnen de bouwsector zien we al jaren dat bedrijven heel wat kilometers maken. Waarom? Dat vragen wij ons ook af. Want door te kiezen voor een lokale ondernemer, zorg je niet alleen de jouw dorp of stad beter wordt, je kiest direct ook voor een vakman die weet wat er in de omgeving gebeurd. We geven je nog wat meer voordelen. 

Vrienden van vrienden…

Is je woning aan een opknapbeurt toe of wil je deze zomer weer een heerlijk fris huis? Dan denk je misschien over het laten schilderen van de buitenboel of het laten witten of stucen van de wanden of het plafond in huis. Twee dingen die je maar beter kunt overlaten aan de vakman. Een vakman dus die in de buurt woont. Binnen de bouw geldt namelijk dat een bedrijf zo goed is als de laatste klus. Of te wel als de lokale stukadoor in dit geval er een puinhoop van maakt, dan is de kans groot dat je dat te horen krijgt. In een dorp maar ook in een iets grotere stad is er namelijk altijd wel een vriend van een vriend die gehoord heeft dat… Daardoor is het verstandig om voor jouw klus juist een lokale ondernemer te kiezen. Mocht er onverhoopt toch iets misgaan, zal deze het altijd komen herstellen om te zorgen dat de mond-tot-mond reclame goed blijft.

 Nieuwbouw

Ga je verbouwen, dan is het in zee gaan met een lokale aannemer dus verstandig. Maar ook als je alles zelf in de hand houdt of alleen je woning wil opknappen, kun je dus beter voor je mooie wanden of plafonds iemand in de buurt zoeken. Hetzelfde geldt voor een nieuwbouwwoning. En daarbij is het grote voordeel dat de lokale professional ook beter weet wat er speelt in de huizenmarkt omdat hij bij meerdere huizen in een zelfde buurt komt.  

 Weet elke stukadoor dat muren bij nieuwbouw stucen anders is dan het stucen van een bestaande woning, weet de lokale stukadoor ook welke aspecten er bij bepaalde wijken gelden. Zo worden de Amersfoortse nieuwbouwwoningen bijvoorbeeld vaak opgeleverd met bruine of groene spaanplaten op zolder. Platen die voor een gemiddelde klusser moeilijk wit te verven zijn. De stukadoor in Amersfoort weet dit en kan hier direct op inspelen. Door in dit geval de zolderplaten met acrylaatkit en plamuur af te werken en vervolgens te behandelen met een witte primer en af te spuiten met een witte dampdoorlatende latex er in een handomdraai anders uit laten zien. De houten platen kunnen zo blijven ademen en gaan niet rotten. 

Snel te plaatse

Als laatste is het een voordeel dat ze snel ter plaatse zijn en dat je nu met alle corona maatregelen iemand niet verder hoeft te laten reizen dan hoogst noodzakelijk. En dat geeft natuurlijk weer een goed gevoel. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie