Vandaag kon al gestemd worden, onder meer in het gemeentehuis in Barneveld.
Vandaag kon al gestemd worden, onder meer in het gemeentehuis in Barneveld. Pauw Media

Ruim 1200 Barnevelders hebben al gestemd

15 maart 2021 om 18:52 Politiek

BARNEVELD In totaal 1.223 Barnevelders brachten inmiddels hun stem uit, op de eerste dag van de Tweede Kamerverkiezingen. De meeste stemmers vonden tot 19.30 uur hun weg naar het stembureau in het gemeentehuis in Barneveld (447 stemmen), gevolgd door het stembureau in kerkelijk centrum Bethabara in Voorthuizen (430 stemmen). In kerkgebouw Eben-Haëzer in Kootwijkerbroek kwamen 105 stemmers en in kerkgebouw De Hoeksteen in Barneveld in totaal 241 kiezers.

Ook morgen zijn deze vier stembureaus geopend. Ze zijn vooral bedoeld voor mensen die een extra risico lopen bij coronabesmetting. De in totaal ongeveer 7800 stemgerechtigde zeventig-plussers in Barneveld kunnen hun stem ook per post uitbrengen.

Woensdag zullen de meeste mensen stemmen. Die dag zijn er in totaal 39 stembureaus in de gemeente Barneveld geopend. Drie bureaus, in zorgcentra Elim en Neboplus in Barneveld en Nieuw Avondrust in Voorthuizen, zijn alleen opengesteld voor bewoners en medewerkers. Een mobiel stembureau is er dit jaar niet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie