Afbeelding
Opblaasbaar zwembad

4 Tips voor het kopen van een opzetzwembad

11 maart 2021 om 11:46 Partnercontent

Wie wil het niet: een zwembad in de tuin voor die extreem warme dagen die elke zomer weer de kop op steken. Maar niet iedereen zit te wachten op een complete verbouwing in de tuin. Een zwembad dat je kunt opzetten wanneer het het juiste moment is, is dan ook een ideale oplossing. Zo maak je ook tijdens de andere seizoenen optimaal gebruik van de ruimte die je in de tuin hebt.

Maar het ene zwembad is het andere niet. De meeste mensen wachten met het kopen van een zwembad tot het zomer is en ze overal volop verkrijgbaar zijn. Maar wil je meteen die eerste dag in het water kunnen springen en ook nog de volgende jaren genieten van je zwembad? Dan is het aan te raden om iets meer tijd en geld te investeren in je zwembad. 

Opblazen of opzetten?

Je kunt gaan voor een opblaasbaar zwembad, vaak rond, of een zwembad met frame. Zwembaden met een frame zijn vaak duurder en het duurt wat langer om ze op te zetten en af te breken. Ze zijn wel in allerlei vormen beschikbaar en gaan relatief langer mee dan opblaasbare zwembaden. Wanneer je een goede pomp hebt, staat een opblaasbaar zwembad dan wel weer binnen de kortste keren overeind.

De nodige accessoires

Vaak wordt een Intex zwembad al met de nodige accessoires en extra’s geleverd, maar check dit altijd even. Niks zo vervelend als dat je na een dag merkt dat je iets mist en het water te vies wordt om in te zwemmen. Lees je dan ook goed in over welke pomp het beste is voor het zwembad dat jij gaat kopen.

Denk alvast na over de opbergruimte

Je wilt nog niet aan de herfst denken, maar toch is dat een goed idee. Om extra lang van je zwembad te kunnen genieten, zul je ook al moeten weten waar je het gaat opbergen. Een zwembad dat je kunt opzetten of opblazen, zal ook verschillen in omvang voor het opbergen ervan. Hou er dus rekening mee waar je je zwembad de rest van het jaar gaat wegzetten. 

Je wilt voor zowel een opblaasbaar als een opzetbaar zwembad met frame voorkomen dat er beschadigingen in het materiaal komen. Dat kan met deze tips:

  • Ga voor een plek waar het niet te koud wordt, liefst niet onder de 5°C.
  • Maak het zwembad schoon en droog voor je het opbergt.
  • Doe wat talkpoeder in de hoeken en vouwen.
  • Vermijd plekken waar het heel vochtig is om schimmel te voorkomen.
  • Berg je zwembad op waar het niet in de weg ligt. Je wilt er niet de hele tijd tegenaan lopen of het heen en weer moeten zeulen. 
  • Plak de buitenste punten af met duct tape om scheuren te voorkomen. 

Heb jij al zin in de zomer? Voorkom dat je op de heetste dag van het jaar in de rij voor de bouwmarkt peentjes zweet en moet hopen dat er nog een zwembadje te koop is met onze tips. Zwem ze!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie