Bij LTC Barneveld wordt er voorlopig geen competitietennis gespeeld.
Bij LTC Barneveld wordt er voorlopig geen competitietennis gespeeld. Erik van 't Land

Uitstel tenniscompetities: ‘Besluit met veel haken en ogen’

3 maart 2021 om 12:09 Tennis

BARNEVELD Tennisbond KNLTB heeft de voorjaarscompetitie voorlopig uitgesteld tot begin mei. Dat is vanwege de maatregelen die het kabinet heeft genomen tegen de verspreiding van het coronavirus. Volgens de bond is de onzekerheid over de situatie in april nog te groot. Hoe kijken LTC Barneveld en TC De Harremaat uit Voorthuizen hier tegenaan? ,,We hebben ruimte genoeg voor dit uitstel, geen enkel probleem dus.”

,,De animo om competitie te spelen is erg groot, meer dan 30.000 teams hebben zich ingeschreven”, aldus de KNLTB afgelopen vrijdag tegen het ANP. ,,Iedereen kijkt uit naar de wedstrijden. We doen er daarom alles aan om veilig en verantwoord binnen de geldende coronamaatregelen een volledige competitie door te laten gaan.”

Bij TC De Harremaat in Voorthuizen zien ze het uitstel met vertrouwen tegemoet, zo zegt Tony Huijgen, die sinds het begin van dit jaar voorzitter is van de club. ,,De competitie begint wel later en gaat langer door maar dat maakt voor ons niet zo heel veel uit. We hebben zes teams ingeschreven dus dat komt wel goed, geen enkel probleem.” De club laat - onder meer doordat door corona andere sporten al dan niet gedeeltelijk stilliggen - een lichte stijging in het ledental zien. ,,Ik kan niet precies zeggen hoeveel dat er zijn, ook omdat er junioren bij zitten die toch met een andere insteek lid worden. Wat wel zo is, is dat we nu rustige maanden achter de rug hebben qua tennis. Nu begint het weer een beetje normaal te lopen met het mooiere weer buiten.”

Momenteel heeft de club 200 leden. ,,Maar dat mogen er, met ons huidige aantal van acht banen, heus meer worden. Daarom starten we in Voorthuizen met een ledenwerfactie. Dit doen we via Facebook én met flyeren in de nieuwe wijken van ons dorp. Dit zal in april/mei gebeuren. Daarna starten we acties voor onze zomerlidmaatschappen. Dat zal rond mei/juni zijn. Dit geldt dus voor een zomerlidmaatschap voor de maanden juni, juli en augustus. Op hoeveel leden we mikken? Maakt niet uit, als ze maar komen. Zou helemaal mooi zijn als daar ook jongeren bij zijn, ons ledenbestand is namelijk best vergrijzend. Maar uiteraard is iedereen welkom!”

‘BELANGRIJKSTE COMPETITIE’ Namens Lawn Tennis Club Barneveld reageert bestuurslid algemene zaken Herbert Cramer. ,,Voor ons bij de LTC heeft dit besluit nog best wel wat haken en ogen. Voor veel van onze tennissers is de voorjaarscompetitie de belangrijkste competitie en die begint dus nu pas in mei. Omdat die competitie dan tot in de zomer doorloopt komt dat in de knel met toernooien die we in die tijd organiseren. Spelers zouden dan kunnen kiezen voor óf het spelen van alleen de competitie óf alleen het spelen van de toernooien. Dat gaat nu eenmaal niet samen. Ook heeft dat weer impact op de belasting van de banen. Beide evenementen gaan elkaar dus onherroepelijk bijten.”

Verder komt bij de club aan de Plantagelaan ook het padel wellicht in de knel. ,,Zeg dat, die padelcompetitie begint normaal in juni maar daar is helaas nog met geen woord over gerept. Veel tennissers bij ons spelen padel, dus ja, daar hebben we mee te maken. Verder hebben we natuurlijk ook nog vakanties van leden; die gaan nu eenmaal vaak in de zomermaanden de hort op en daarin moet dus ook weer een keuze worden gemaakt.” Mogelijkheid is er dat leden zich terug zullen trekken uit competitieteams. ,,Dat is nu nog moeilijk in te schatten”, vervolgt Cramer. ,,Qua inschrijvingen nu ligt het ongeveer op hetzelfde aantal als vorig jaar.” Hoe het zit met de ledentallen in totaal? ,,Geen explosie hoor, zoals je wel eens hoort van andere clubs, maar ons aantal van 570 vind ik heel bemoedigend. Daarover dus zeker geen klagen. Wel over de beslissing van ‘Den Haag’ om als tennissers niet te mogen dubbelen. Dat vind ik - daarbij spreek ik op eigen titel - bezopen… Bij dubbelen kan je makkelijk de anderhalve meter bewaren.”

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie