Afbeelding
AberMedia

Ravage bij aanrijding kruising A30 met A1

27 februari 2021 om 17:10 Ongeval

BARNEVELD Op de kruising van de snelweg A30 met de A1 is zaterdag aan het begin van de middag een ravage ontstaan nadat de bestuurder van een Audi zich met hoge snelheid in een personenauto boorde die voor verkeerslichten op de afrit van de A1 stond te wachten om linksaf de A30 op te rijden.

Een getuige die achter de Audi reed verklaarde tegenover de politie dat hij met een snelheid rond 130 km/uur achter de Audi had gereden toen deze rechtdoor schoot. Door de klap schoof de wachtende auto een complete rijbaan naar rechts, waar een andere auto ook voor het verkeerslicht stond te wachten. Ook dit voertuig werd door de klap een rijbaan opgeschoven. Wonder boven wonder bleken alle acht inzittende van de drie auto’s na controle door ambulancemedewerkers ongedeerd.

In de auto die als laatste werd geraakt zat een gezin dat kort daarvoor een pup van acht weken had opgehaald. Ook het jonge hondje bleef ongedeerd.

Waarom de bestuurder van de Audi de bocht miste, wordt onderzocht. Politie en wegbeheerder Rijkswaterstaat sloten de afrit richting de A30 af voor het verkeer.

Omdat de Audi voor de botsing nog over twee middengeleiders vloog, was er zowel olie als koelmiddel op de rijbanen terecht gekomen. Met een zogenoemde ZOAB-cleaner moesten de rijbanen eerst worden schoongemaakt voordat het verkeer hier weer gebruik van kon maken. Alle drie de auto’s raakten zwaar beschadigd en zijn met twee afsleepwagens afgevoerd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie