SGP-Kamerlid Chris Stoffer bij de Breehoek tussen wethouder Gerard van Deelen en burgemeester Eppie Klein. Achter hen onder anderen wethouder Izaäk van Ekeren en raadsleden Peter van As en Jan-Dirk van de Waerdtsmen.
SGP-Kamerlid Chris Stoffer bij de Breehoek tussen wethouder Gerard van Deelen en burgemeester Eppie Klein. Achter hen onder anderen wethouder Izaäk van Ekeren en raadsleden Peter van As en Jan-Dirk van de Waerdtsmen. Magreet Hendriks

SGP-Kamerlid Stoffer op bezoek in Scherpenzeel

25 februari 2021 om 08:51 Politiek

SCHERPENZEEL De nummer twee op de lijst van de SGP voor de Tweede Kamerverkiezingen, Chris Stoffer, heeft woensdagmorgen een werkbezoek gebracht aan Scherpenzeel. Samen met onder meer de wethouders Gerard van Deelen, Izaäk van Ekeren en raadsleden Peter van As en Jan-Dirk van de Waerdt nam Stoffer een kijkje bij een aantal lokale ondernemers in het centrum en in de nieuwbouwwijk Akkerwinde. Verder bezichtigde hij De Breehoek en de bibliotheek en sprak hij met kraamhouders op de weekmarkt. Wat later in het programma voegde ook burgemeester Eppie Klein zich nog even bij het gezelschap.

Stoffer vertelde onder de indruk te zijn van De Breehoek, waar hij zowel met Breehoek-directeur Vico Duisings als bibliotheek-directeur Alfred Haaksma had gesproken. Het Kulturhus-concept was het Tweede Kamerlid goed bekend, evenals de vaak financieel problematische exploitatie daarvan. ,,Dit laatste is in mijn woonplaats Elspeet niet anders’’ wist Stoffer die ook had kennisgenomen van het plan om de exploitatie van De Breehoek te verbeteren door daarin ook het gemeentehuis te gaan onderbrengen. Het Tweede Kamerlid was uiteraard ook op de hoogte van de plannen van de provincie om Scherpenzeel bij de gemeente Barneveld te voegen. De nieuwe peiling hieromtrent, die de gemeente gelijktijdig met de komende Tweede Kamerverkiezingen gaat houden vond Stoffer een goede zaak. ,,De mening van inwoners telt. Niet voor niets heeft de Tweede Kamer onlangs nog eens heel duidelijk benadrukt hoe belangrijk draagvlak voor een gemeentelijke herindeling. Ook de SGP is van mening dat herindelingen in de regel van onderop moeten komen.’’  

Tijdens de bezoeken aan een aantal centrumwinkeliers zei Stoffer bevestigd te zijn in zijn mening dat er bij de coronamaatregelen van de regering veel meer aandacht voor maatwerk moet komen. ,,Het is schrijnend hoe een aantal ondernemers moet knokken voor hun voortbestaan’’ aldus Stoffer die hierover onder meer sprak met de eigenaren van kledingwinkel 256, Piet’s broodjes, de Primera, de verfwinkel en boekhandel De Zonnebloem. ,,Natuurlijk moet veiligheid van winkelen voorop staan, maar ik denk dat er – zeker in kleinere plaatsen waar het toch al veel minder druk is dan in de stad – meer zou kunnen. Eén bezoeker op afspraak in de winkel met een tijdslot van tien minuten gaat niet werken als je bijvoorbeeld kleding wilt passen en kopen. Wij zijn er voorstander van om uit te gaan van één klant per 10 of 20 m2 winkel. Dat zou betekenen dat bijvoorbeeld een kledingwinkel zoals 256 in Scherpenzeel in plaats van één, zo’n zeven of acht klanten kan ontvangen en kan er ook een ruimer tijdslot worden aangehouden. Hiervoor gaan wij in de Tweede Kamer ook een motie indienen’’ aldus de landelijk politicus die ook Bakker Mulder en slagerij Leen Verweij nog aandeed op zijn centrumroute.  

Stoffer zei verder onder de indruk te zijn van hoe Scherpenzeel had ingespeeld op de coronabeperkingen door de weekmarkt te verplaatsen naar het grote parkeerterrein bij De Breehoek. ,,Ik heb met wat ondernemers gesproken en ze zijn allemaal enthousiast omdat ze hier zoveel ruimte hebben. De groenteboer vertelde mij dat hij zijn omzet zelfs heeft zien verdubbelen op de nieuwe locatie. Mooi om te horen’’ aldus Stoffer die zijn Scherpenzeelse gastheren bij zijn vertrek dan ook heel hartelijk dankte voor het informatieve programma dat zij voor zijn bezoek hadden voorbereid. ‘Met Scherpenzeel gaat het wel goed komen’, zo liet hij weten.

SGP-Kamerlid Chris Stoffer bezocht in Scherpenzeel de Primera.
Bakker Mulder trakteert SGP-Kamerlid Chris Stoffer op een heerljke taart.
Slager Leen Verweij biedt SGP-Kamerlid Chris Stoffer een specialiteit van het huis aan.
Ook de christelijke boekhandel De Zonnebloem.werd vereerd met een bezoekje van SGP-Kamerlid Chris Stoffer.
SGP-Kamerlid Chris Stoffer bezocht verfspeciaalzaak De Verfhoek en zag dat de verkiezingscampagne ook in Scherpenzeel al duidelijk begonnen is.
Arjan Griffioen van dameskledingwinkel No256 in gesprek met SGP-Kamerlid Chris Stoffer.
Wethouders Izaäk van Ekeren en Gerard van Deelen luisteren mee tijdens het gesprekje dat SGP-Kamerlid Chris Stoffer heeft met de eigenaar van verfspeciaalzaak De Verfhoek.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie