De vrijdagmorgen gevonden vaten aan de Gerard Doustraat.
De vrijdagmorgen gevonden vaten aan de Gerard Doustraat. Politie

Vier keer drugsafval in korte tijd in Voorthuizen

19 februari 2021 om 12:53 Misdaad

VOORTHUIZEN De politie doet onderzoek naar vier dumpingen van chemisch drugsafval die kort na elkaar plaatsvonden in Voorthuizen. 

De eerste melding was op de Garderbroekerweg bij het Aanschotergat op maandag 11 januari, rond 17.30 uur. Een paar dagen later, op vrijdag 15 januari, werd drugsafval aangetroffen bij de Brugveenseweg, rond 12.30 uur. 

Deze week was het opnieuw twee keer raak: donderdag een melding van drugsafval aan de Overhorsterweg, rond 8.00 uur. En vrijdagmorgen werden rond 7.00 uur ter hoogte van de Gerard Doustraat ruim twintig jerrycans ontdekt.

,,In alle gevallen gaat het om chemisch afval, waarbij ook de grond werd vervuild’’, meldt de politie. ,,Deze chemische vloeistof is vermoedelijk afkomstig van de productie van synthetische drugs. De dumpingen vonden vermoedelijk in de nacht voorafgaand aan de ontdekking plaats. Onderzocht wordt of er een link is tussen deze drugsdumpingen.’’

De districtsrecherche van de politie Gelderland-Midden is bezig met het onderzoek naar deze vier dumpingen. De recherche komt graag in contact met mensen die de afgelopen periode in of rond Voorthuizen iets verdachts hebben gezien en/of hebben gehoord. De politie is bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie