Archieffoto ter illustratie.
Archieffoto ter illustratie. Joëlle Kelderman

Wethouder en raadslid samen op fietspadinspectie

19 februari 2021 om 14:00 Verkeer en vervoer

LUNTEREN Raadslid Pieter Kool (SGP) en wethouder Geert Ritsema stappen samen op de fiets voor een fietspadinspectie van Lunteren naar Barneveld. Volgens het raadslid is de kwaliteit van het fietspad erg slecht.

Wethouder Geert Ritsema neemt de uitnodiging van het raadslid Pieter Kool aan om samen op de fiets van Lunteren naar Barneveld gaan. Dan kan de wethouder zelf zien hoe slecht het volgens het raadslid gesteld is met de kwaliteit van het fietspad. ,,Regelmatig belanden fietsers van de wal in de sloot.” Burgemeester René Verhulst voegt er aan toe dat deze tocht dan wel op een mooie dag gemaakt moet worden.

ERBARMELIJKE TOESTAND De SGP had pal na de vorst- en sneeuwperiode al laten weten dat op sommige essentiële plekken de weg niet sneeuwvrij was gemaakt. Volgens het college was er echter volgens het daarvoor geldende draaiboek en de mogelijkheden die er zijn gewerkt om alles zoveel mogelijk verkeersveilig te maken. Bij het vragenuurtje tijdens de raadsvergadering stelde Kool aanvullend vast dat de begaanbaarheid van de wegen er na de vorst- en sneeuwperiode niet beter op is geworden. ,,Er zitten hier en daar forse gaten in het wegdek.” Is er een plan van aanpak, vroeg hij. Twee fietspaden verkeren naar zijn oordeel in een ,,erbarmelijke toestand.” Dat zijn de Wekeromseweg en de Barneveldseweg.

Maar volgens de wethouder hoeft niemand zich zorgen te maken over de kwaliteit van de wegen. Er is een tweejaarlijkse inspectie en voor wat de hoofdwegen betreft gebeurt dat jaarlijks. ,,Verder schouwen we op basis van klachten en opmerkingen van inwoners. We doen er als gemeente alles aan om de wegen in goede conditie te houden, we hebben de situatie onder controle.” De afspraak om ter zijner tijd samen op de fiets te stappen en de sloot op het fietstracé van Lunteren naar Barneveld te ontwijken, staat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie