Petra Kuhlman bundelt de krachten met Anne Cents van Jumbo Amersfoortsestraat en Jasper de Meij van Jumbo Nieuwe Markt.
Petra Kuhlman bundelt de krachten met Anne Cents van Jumbo Amersfoortsestraat en Jasper de Meij van Jumbo Nieuwe Markt. Pauw Media
Ondernemer in beeld

Jumbo en Pincho-Café Kuhlman bundelen krachten

18 februari 2021 om 16:07 Zakelijk

BARNEVELD De coronacrisis zorgt voor grote uitdagingen. Veel bedrijven zoeken naar creatieve manieren om het hoofd boven water te houden. Maar hoe doe je dat? Michael en Petra Kuhlman van Pincho-Café Kuhlman bedachten een oplossing: gerechten verkopen bij Jumbo Nieuwe Markt en Jumbo Amersfoortsestraat. Vorige week vond de aftrap plaats. Hoe Kuhl is dat? Petra Kuhlman vertelt enthousiast over het plan.

,,Ik word hier zo blij van”, valt Petra direct met de deur in huis, als ze vertelt over de samenwerking tussen de Jumbo’s en haar restaurant. ,,Natuurlijk hebben wij de afgelopen maanden gedacht ‘hoe nu verder’. Maar soms lopen zaken ineens anders..We liepen al langer rond met het idee om eigen maaltijden in de supermarkt te verkopen. Maar ja, hoe pak je dat aan? Wat zouden ze ervan vinden?”

AFSPRAAK Op een gegeven moment trok Petra de stoute schoenen aan en ging ze met supermarktmanager Jasper de Meij van Jumbo Nieuwe Markt in gesprek: ,,Een tikje spannend vond ik het wel hoor. Ik vroeg hem wat hij van ons idee vond. Hij reageerde direct enthousiast en zei ‘hè, hè, eindelijk komt er iemand met zo’n tof idee. Ja, leuk, zullen we een afspraak maken’? Sterker nog, ook supermarktmanager Anne Cents van Jumbo Amersfoortsestraat omarmde het idee. Geweldig natuurlijk.”

REGELGEVING Zo gezegd, zo gedaan. De plannen kregen verder vorm. Petra: ,,Er moesten eerst nog wat belangrijke praktische zaken geregeld worden. Je moet vanzelfsprekend rekening houden met regelgeving. Denk bijvoorbeeld aan verplichte (allergie) informatie op de boxen als ingrediënten en de houdbaarheidsdatum. Maar dat is allemaal in kannen en kruiken.” En zie daar. Inmiddels liggen er bij beide Jumbo’s drie maaltijden in de vitrines: Spareribs van Michael, boeren kaassoep en carpaccio.

KANSEN PAKKEN Petra: ,,Haal ook uw dagelijkse boodschappen bij de Jumbo of neem een passend drankje mee voor bij onze maaltijden. Op die manier helpen we allemaal elkaar, want dat is waar we het vooral voor doen. Kansen pakken, elkaar motiveren. That’s the spirit. En uiteraard is ons eigen restaurant natuurlijk ook gewoon open voor afhaalmaaltijden. Onze chef Etienne van de Beek heeft weer een nieuwe Pinchokaart gemaakt. Kijk op de website voor meer info.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie