SSS is in 'the winning mood', waardoor de vierde plaats in de eredivisie lonkt.
SSS is in 'the winning mood', waardoor de vierde plaats in de eredivisie lonkt. Bram van den Heuvel

SSS geen moment in problemen tegen VCN

20 februari 2021 om 17:32 Volleybal

BARNEVELD Bielderman Koetsier/SSS heeft het eerste duel van dit weekeinde eenvoudig in winst omgezet. In Sporthal de Meerwaarde waren de Barnevelders snel klaar met VCN: 3-0 (25-19, 25-22, 25-20).

Door de overwinning staat SSS nu op negen punten uit zeven wedstrijden en komt daarmee op gelijke hoogte met Vocasa en Taurus die op dit moment gedeeld vierde staan. De vierde plek in de competitie is belangrijk, aangezien de top-4 van de eredivisie aan het einde van het seizoen om de titel strijdt.
In principe heeft SSS niet veel te zoeken in een poule met de grootmachten Lycurgus, Dynamo en Orion, maar de luxe is natuurlijk wel dat de ploeg zich dan meteen al veilig heeft gespeel en zich geen zorgen hoeft te maken over degradatie.
SSS in huidige vorm hoeft zich daarover sowieso geen zorgen te maken. Tegen VCN startte de ploeg van Hans Seubring uitstekend. In de eerste set werd er al snel een grote voorsprong opgebouwd (10-4). Die marge bleef lange tijd ongewijzigd. Pas aan het einde van de set leek het even spannend te worden. Bij 20-17 nam Seubring een time out op en dat was voldoende voor een eindsprintje.
Eigenlijk ging het in de tweede set ook zo. De voorsprong van de Barnevelders was weliswaar iets kleiner, maar de thuisploeg stond wel steeds aan de goede kant van de score. Bij 21-20 greep Seubring nog wel even in middels een time out en op 23-22 had SSS geluk dat drie spelers van VCN tegen elkaar aan botsten. Uitblinker Cas Abraham serveerde SSS vervolgens naar een 2-0 voorsprong.
In de derde set ging het tot 10-10 gelijk op. Daarna sloeg SSS een gaatje en kwam niet meer in de problemen. De 3-0 overwinning moet vertrouwen geven voor het belangrijke duel van morgen. Dan wordt de eerder afgelaste wedstrijd tegen Talentteam Papendal ingehaald. Wil SSS vierde worden, dan zal ook die wedstrijd gewonnen moeten worden.