Afbeelding
Foto door form PxHere

Energie besparen met uw bedrijfsdeur

17 februari 2021 om 11:10 Partnercontent

De overheid wil bedrijven stimuleren om energie te besparen. Sinds de invoering van de wet milieubeheer zijn veel bedrijven daarom verplicht om energiebesparende maatregelen door te voeren. Dit wordt de energiebesparingsplicht genoemd. De meeste mensen denken bij energie besparen aan het installeren van zonnepanelen, of het verder isoleren van het pand. Niet iedereen denkt aan de bedrijfsdeur. En dat terwijl een bedrijfsdeur vaak een groot deel van een gevel in beslag neemt en er dus veel energie verloren kan gaan. Hoe kunt u met uw bedrijfsdeur energie besparen?

1. Een geïsoleerde bedrijfsdeur installeren

Het lijkt redelijk voor de hand liggend; als u nu een niet geïsoleerde bedrijfsdeur heeft, zoals een roldeur of een stalen deur, is het vervangen van de deur door een geïsoleerd exemplaar verstandig in het kader van energiebesparing. Let erop dat u een exemplaar kiest met minimaal 4 centimeter dikke panelen en goede afdichtingen. 

2. Denk aan een loopdeur

Wat heeft u aan een geïsoleerde deur als deze de hele dag open en dicht moet omdat er personeel in en uit moet? Iedere keer als de deur opent, gaat er veel warmte verloren. Denk daarom na over het installeren van een loopdeur als er personen gebruik maken van de bedrijfsdeur voor het binnengaan van uw pand. 

3. Vensters voor meer licht

Als u meer natuurlijk licht wilt binnenlaten in uw pand, kies dan voor vensters in uw deur. Zo heeft u altijd enig daglicht in de binnenruimte. Indien u wel licht, maar geen inkijk in uw pand heeft kunt u ervoor kiezen de ramen hoog te monteren, of te kiezen voor semitransparante panelen.

4. Bedieningsopties

Uw medewerker moet even een paar pallets naar buiten rijden met de heftruck. Hij rijdt naar buiten en keert na een aantal minuten terug. In de tussentijd heeft de deur open gestaan.  Herkenbaar? De heftruckchauffeur heeft er wellicht niet aan gedacht om de deur te sluiten, omdat hij zo weet terug is. Of misschien moest hij wel uitstappen om de deur te bedienen? Denk goed na over hoe u of uw medewerkers de deur gebruiken. De meeste deurfabrikanten hebben verschillende bedieningsopties, waardoor u voorkomt dat de deur onnodig lang open staat. Denk aan een automatische sluiting of extra bedieningsgemak door middel van een trekschakelaar of afstandsbediening.

5. Snelle deuren

Als het om de puntjes op de i gaat, kunt u ook kiezen voor een deur met snelloopmotor. Deze zorgt ervoor dat de deur sneller opent en sluit waardoor de totale tijd dat de deur open staat verminderd wordt. Zo bespaart u nog meer energie.

U ziet, u kunt meer doen met uw bedrijfsdeur dan u in eerste instantie wellicht dacht. Ook bij bestaande deuren kunt u deze maatregelen toepassen.  Bent u op zoek naar nieuwe bedrijfsdeuren met al deze energiebesparende mogelijkheden? Kijk dan ook eens op www.rolflex.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie