Een sneeuwkip.
Een sneeuwkip. Karelien Druijff

‘IJskoude prijzen’ bij wedstrijd sneeuwbeelden in Barneveld

12 februari 2021 om 13:29 Activiteiten

BARNEVELD Be Active & Creative, het activiteitenteam van de gemeente Barneveld, houdt komende dagen een sneeuwbeeldenwedstrijd. Iedereen mag meedoen en de drie mooiste beelden krijgen een prijs.

De organisatie vraagt deelnemers om een foto te maken van hun creatie en die voor maandag te mailen naar beactive@barneveld.nl of te plaatsen op de Facebook-pagina van Be Active & Creative. 

VERRASSING De winnaars worden woensdag 17 februari bekendgemaakt door de jury. Deze bestaat uit het team van Be Active & Creative en waarschijnlijk enkele professionele beeldhouwers. De drie mooiste beelden krijgen volgens jongerenwerker Tino Jansen ,,een ijskoude verrassingsprijs’’. 

De wedstrijd is een idee van cultuurmakelaar Karelien Druijff. Er is voor dit weekend gekozen, omdat de sneeuw nu dankzij de zon goed kneedbaar is, zegt Tino. ,,Eerder deze week vroor het zo hard dat de sneeuw heel poederachtig werd.”

DOE IETS GEKS Deelnemers kunnen de sneeuwbeelden gemakkelijk ‘coronaproof’ maken, stelt Tino. ,,Je kunt het in je achter- of voortuin doen of op straat. Zo kunnen buren de beelden ook zien als ze langslopen. Met de sneeuwbeelden kun je alle kanten op. Doe maar iets geks, we zijn heel benieuwd.’’ 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie