SSS-middenaanvaller Robin Boekhoudt (nr. 13) was tegen Dynamo uitstekend op dreef. Bram van den Heuvel

SSS maakt het Dynamo flink lastig

13 februari 2021 om 23:14 Volleybal

BARNEVELD Als je alleen maar naar de uitslag van het volleybalduel tussen Draisma Dynamo en Bielderman Koetsier/SSS kijkt (3-1: 25-19, 25-21, 23-25, 25-23) zou je kunnen denken dat de koploper van de eredivisie een makkelijke overwinning boekte. Het tegendeel was waar. Met een beetje geluk hadden de Barnevelders met minimaal een puntje de zaal uit kunnen lopen.

De Barnevelders wonnen heel knap de derde set, terwijl het in de set ervoor ook al heel goed ging tot 19-21. Eén serviceserie van Sjoerd Hoogendoorn zorgde er toen voor dat Dynamo die set toch nog wist te winnen en op 2-0 kwam.
Daarna liet de ploeg van Hans Seubring echt zien wat het in huis heeft. SSS knokte zich in de derde set terug na een 15-12 achterstand. Op 22-24 kregen de Barnevelders het eerste setpunt. Die werd niet benut, maar een aanval later sloeg Bram Berger de bal via het blok uit en bracht daarmee de stand op 2-1.
,,Zij drukten niet door en daardoor werd ons geloof in eigen kunnen steeds groter’’, zag Seubring. ,,We zijn vandaag echt in de wedstrijd gegroeid. In het begin hadden we heel veel moeite met de harde services van vooral Hoogendoorn, maar ook Jeroen Rauwerdink. Die twee jongens hebben niet voor niets in Oranje gespeeld.”
In de vierde set mocht SSS lang hopen op een verlenging. Tot 18-18 bleef het gelijk. Bij 22-21 en 24-23 waren er kansen om de stand opnieuw gelijk te trekken. Maar dat lukte net niet. Nico Manenschijn voorkwam dat de thuisploeg nog meer overwerk te doen zou krijgen.
SSS verloor met 3-1, maar doordat de ploeg in zowel de tweede als vierde set lang uitzicht op meer had, hield Seubring een goed gevoel over aan de derby. ,,Als je ziet van hoe ver wij moesten komen en wij het Dynamo nu gewoon heel erg moeilijk konden maken, dan biedt dat zeker perspectief. Het grote verschil is dat wij geen topper als Jeroen Rauwerdink rond hebben lopen. Hij doet onder alle omstandigheden iets goeds met de bal.”
Seubring had complimenten voor Robin Boekhoudt, de jonge middenaanvaller uit Apeldoorn bleef uitstekend op de been tegen Rauwerdink. ,,Het is heel mooi om te zien hoe Robin zich ontwikkelt. Hij maakte het Rauwerdink echt lastig. Dit biedt zeker perspectief voor de laatste drie wedstrijden.”
SSS staat nu zevende in de eredivisie, maar heeft op papier nog een heel makkelijk programma. Komend weekeinde is de dubbel tegen VCN (negende) en Talent Team (achtste). De laatste competitiewedstrijd is tegen hekkensluiter ZVH. Haalt SSS het hoge niveau dat het tegen Dynamo haalde, dan kunnen er zomaar negen wedstrijdpunten bijkomen en finisht de ploeg op vijftien punten.
Met dat aantal zou SSS zelfs vierde kunnen worden. ,,Dat is zeker niet onmogelijk’’, zegt Seubring. ,,Maar het is absoluut geen doel op zich voor ons. We zijn ook helemaal niet bezig met de eindrankschikking, maar bekijken het van wedstrijd naar wedstrijd. Laten we eerst maar eens zien te winnen van VCN.” (Peter Pos).