Jan van den Beld.
Jan van den Beld. VVB

‘Jan was een no nonsense-kerel met een gouden hart’

11 februari 2021 om 11:35 Voetbal

BARNEVELD ,,Een ruwe bolster met een blanke pit is niet meer, dit is een groot verlies voor de club.” Voetbalvereniging Barneveld staat stil bij het overlijden van lid van verdienste Jan van den Beld. Hij overleed aan de gevolgen van hartfalen. ,,Hij heeft zoveel betekend voor onze vereniging”, aldus Marja Verbeek, die spreekt over het overleden clubicoon. Van den Beld werd 73 jaar.

ONVERWACHTS Ondanks dat hij al ongeveer twee jaar op Verpleeghuis Norschoten woonde, kwam het overlijden afgelopen vrijdag geheel onverwachts. Zelfs corona had hij in het voorjaar overwonnen, zo laat de clubwoordvoerster weten. ,,Jan was goed hersteld, dus het was enorm schrikken voor ons bij VVB. Hij behoorde tot de groep gedreven mensen waar een club als de onze op draait.”

Hij was onder meer bestuurslid, jeugdleider, kantinemedewerker, seniorenleider en onderhoudsman. ,,Hij hield van aanpakken en stak graag de hand uit de mouwen”, aldus Verbeek. ,,Maar gezelligheid vond hij even belangrijk. Jan was vanaf 1970 een grote aanjager om de toenmalige drie sportlocaties te onderhouden. Zijn grootste klus was het verwezenlijken van het huidige sportcomplex ‘Het Nieuwe Oost’ en dit te onderhouden. Wat dat betreft kwam zijn beroep - hij was timmerman bij Leeuwis - goed van pas. Jan wist op zijn manier de mensen bij elkaar te krijgen en zoals hij genoot van de gezelligheid bij VVB, genoten wij van hem. We gaan hem missen.”

BESLOTEN KRING Van den Beld laat vrouw Anneke, twee dochters met schoonzoons en drie kleinkinderen na. Hij werd gisteren in besloten kring begraven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie