Volleybaltrainer Hans Seubring (archief) kon genieten van de zege van Bielderman Koetsier/SSS.
Volleybaltrainer Hans Seubring (archief) kon genieten van de zege van Bielderman Koetsier/SSS. Bram van den Heuvel

SSS zorgt voor grote surprise

10 februari 2021 om 22:50 Volleybal

BARNEVELD ,,Dit is een voortzetting van waar we mee bezig zijn, we zijn tot veel in staat.” SSS-trainer Hans Seubring was na afloop van de verrassend gewonnen ontmoeting met Taurus even onderkoeld als zelfverzekerd. Het favoriete Taurus uit Houten werd met maar liefst 3-0 aan de kant geschoven.

De eerste set was spannend van begin tot eind. Het ging aardig gelijk op maar de gasten leken aan het langste eind te trekken. Oud-international en spelverdeler Daan van Haarlem strooide met fraaie set-ups en bracht zijn aanvallers goed in stelling. De volleybalheren uit Houten sloegen een gaatje, maar de Barnevelders kwamen in de slotfase ijzersterk terug. Het werd 25-23. Opvallend was het veel lagere percentage aan foutservices bij SSS. Daar toonde hoofdtrainer Hans Seubring zich meer dan content over, evenals het algehele spel van zijn formatie. ,,Ik voelde in Sliedrecht al aan dat er wat moois aan het groeien was, dit is echt een voortzetting van waar we mee bezig zijn. We konden de fases van goed spel vandaag veel langer doortrekken. Verder slaagden we erin goed te profiteren van fouten van Taurus.”

VERTROUWEN Ondanks het feit dat de Houtenaren in de beginfase van de tweede set de overhand hadden, had dit geen enkele negatieve invloed op het vertrouwen van de Barnevelders. Ondanks een gat van vier/vijf punten, werd die achterstand knap verkleind en werd het pardoes gelijk. Werkelijk alles liep goed in deze fase van de wedstrijd, van service tot aan de passing en blokkering. Seubring over dat laatste facet. ,,We hebben veel nadruk gelegd op de ‘defense’ en dat liep vandaag uitstekend, dat wat we in de training hadden geoefend. Prachtig dat onze manier van werken eruit kwam in deze pot; dat vind ik haast nog mooier en belangrijker dan het uiteindelijke resultaat.” De tweede set ging uiteindelijk met 25-20 naar de thuisploeg, na een uitstekende serie punten halverwege.

GELIJK OP In de derde set ging het in de beginfase nog enigszins gelijk op, maar nadien waren de Barnevelders ontketend. Een direct betrokkene verzuchtte op de tribune: ‘Willen ze voor de avondklok klaar zijn of zo?’. Daar leek het inderdaad heel erg op, de wedstrijd eindigde ruim voor negenen en de wedstrijd duurde uiteindelijk nog geen anderhalf uur. De cijfers vertelden het hele verhaal; het werd 25-16. Daarmee kwam de eindstand dus op 3-0, maar dat was voor coach en speler Alex Meijs niet eens zo’n heel grote verrassing, zo lieten ze blijken. ,,Het midden en het blok van twee liep echt uitstekend”, zo stak Seubring de loftrompet. ,,Niek Bakker en Robin Boekhoudt bijvoorbeeld maken enorme stappen, maar dit geldt eigenlijk voor het hele team. Ons proces kost tijd, maar ik zie deze overwinning wel zeker als een bevestiging van onze ontwikkeling.” Toch moest hij zijn mannen op de training afgelopen dagen wel op scherp zetten. ,,Het was soms wat lauw, dus moest ik ze af en toe wakker schudden. Wel weet ik dat we tot veel in staat zijn, hopelijk zaterdag ook tegen Dynamo.” Passer/loper Alex Meijs. ,,Voor mij is het extra lekker, want ik heb een jaartje bij Taurus gespeeld, in het tweede. We zaten vandaag echt in een flow, dit is echt genieten! Tegen Dynamo hebben we niets te verliezen.”

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie