Afbeelding
AberMedia
Van onze partner

Zo werden Dorien en Jacco Vos uit de brand geholpen

7 februari 2021 om 15:06 Brand

BARNEVELD Dorien en Jacco Vos uit Barneveld zitten zaterdagavond 18 april 2020 rond kwart over tien rustig in huis als een buurman plotseling op het raam klopt. ,,Hij was zijn hond aan het uitlaten en zag dat onze garage in brand stond. Ja, dan schrik je wel even’’, blikt Dorien terug.

Als ze naar buiten rennen, zien Dorien en Jacco dat de garage aan de Hugo de Grootlaan al in lichterlaaie staat. De brandweer kan niet voorkomen dat het los van de woning staande gebouw grotendeels in vlammen opgaat. 

Het toeval wil dat Jan Bielderman van Bielderman Koetsier in de buurt woont en poolshoogte komt nemen. Dorien en Jacco hebben hun verzekeringen afgesloten bij het Barneveldse assurantie-adviesbedrijf. ,,Jan bood direct zijn hulp aan en heeft ervoor gezorgd dat de vernielde garagedeuren die nacht nog zijn dichtgemaakt door een gespecialiseerd bedrijf’’, vertelt Dorien.

EXPERTS Bielderman komt maandag terug met twee experts van de verzekering. ,,Toen bleek dat de brand was ontstaan doordat de accu van een drone vlam had gevat. Die had Jacco opgeladen en daarna netjes de stekker uit het stopcontact gehaald. Heel eng, maar blijkbaar kan zo’n ding dan toch in brand vliegen.’’ Nog dezelfde dag ontvangen de Vosjes dankzij bemiddeling van Bielderman een voorschot van duizend euro om nieuwe fietsen aan te schaffen voor de kinderen Lucas en Sarah. In de weken daarna volgt een flinke administratieve rompslomp. ,,De verzekering wil natuurlijk een lijst hebben met alle spullen die zijn verbrand. En er moeten offertes komen voor een nieuwe garage.’’

DOORHEEN GESLEEPT Dorien en Jacco zijn erg blij met de hulp van Bielderman Koetsier. ,,Ze zijn goed bereikbaar, denken mee, geven advies en tips en handelen als tussenpersoon alles met de verzekering af. Het is echt niet zo dat je van het ene op het andere moment ‘uit de brand’ bent. Maar na zo’n hectische gebeurtenis staat je hoofd totaal niet naar allerlei gedoe met verzekeringen, offertes en facturen. Bielderman Koetsier heeft overal mee geholpen, ze hebben ons er echt doorheen gesleept. Op 1 augustus was de nieuwe garage klaar. Het is gewoon heel fijn dat iemand met veel ervaring en kennis van zaken na een brand alles uit handen neemt.’’

Aangeboden door Bielderman Koetsier

Sarah en Lucas Vos bij de nieuwe garage.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie