Afbeelding
Eigen foto
Advertorial

Simone Beijer Uitvaartzorg biedt meer dan alleen zorg

4 februari 2021 om 13:23 Zakelijk

RENSWOUDE Het is inmiddels ruim 5 jaar geleden dat Simone Beijer haar uitvaartonderneming startte. In de afgelopen jaren is het bedrijf bekend geworden in de gehele Gelderse Vallei en uitgegroeid tot een team met meerdere medewerkers, die net als Simone passie voor het vak hebben. In december 2020 kwam een wens uit; ze opende Uitvaarthuis Renswoude.

,,Thuis opbaren kan heel mooi zijn, maar niet iedereen vindt dit fijn. Daarnaast is het ook zeker niet in iedere woning mogelijk en dan wordt er opgebaard in de plaatselijke aula, waarbij 1 keer per dag, meestal tegen betaling, een rouwbezoek gepland wordt. Dit is de traditionele manier die iedereen kent en die bieden wij ook, maar er zijn gelukkig ook mogelijkheden om families afscheid laten nemen in een ‘huiskamer’ waar ze bij de overledene kunnen zijn wanneer ze maar willen. Afscheid nemen kan maar 1 keer en moet daarom zo persoonlijk mogelijk, maar ook zo laagdrempelig mogelijk verlopen. Dat is één van de redenen dat ik dit huis wilde. Een huis, dat voor mensen in rouw even een extra thuis mag zijn, dat warmte uitstraalt en waar liefde centraal staat”, vertelt de onderneemster, duidelijk bewogen.

BOSKAMER EN HEIDEKAMER Er zijn 2 huiskamers ingericht; De Boskamer en de Heidekamer. Wanneer er meerdere familieleden/gezinnen zijn onder de nabestaanden, kunnen ze iedere een eigen sleutel krijgen, waarmee ze 24 uur per dag in- en uit kunnen lopen, maar ook bezoek kunnen ontvangen.

Koffie, thee en frisdrank worden gratis verstrekt en wanneer men zelf iets te eten mee heeft genomen of bijvoorbeeld besluit een wijntje te drinken, is er servies beschikbaar.
Ook aan meekomende kinderen is gedacht, hiervoor is in het huis een troostkoffer met allerlei knutselmateriaal beschikbaar om bijvoorbeeld een tekening te maken voor degene die is overleden.

In de kamers staat ook een bluetooth muziekinstallatie en uiteraard is er in het hele huis wifi beschikbaar. Kortom, alles is er aan gedaan om een warme en intieme plaats te creëren waar afscheid nemen op ieders eigen manier mogelijk is.

OPBAARRUIMTE Naast de beide familiekamers beschikt het uitvaarthuis namelijk over een centrale koeling en een opbaarruimte, waar ook een rouwbezoek op afspraak mogelijk is. Voor deze bezoeken wordt er gebruik gemaakt van een centrale ruimte waar een kopje koffie/thee gedronken kan worden, terwijl in de opbaarruimte in privacy afscheid genomen kan worden.

Vanaf dat het huis half december is geopend zijn de kamers iedere week in gebruik geweest. Families uit de gehele regio maken graag gebruik van de kamers. ,,Het blijkt dat mensen het niet erg vinden om iets verder te rijden als ze zelf kunnen bepalen wanneer ze willen komen en niet aan tijd gebonden zijn”, legt Simone uit. ,,Ook het feit dat je niet allemaal tegelijk op bezoek hoeft te komen, maar het kunt verdelen, juist in deze tijd, is voor mensen veel mensen een pré.” De reacties op het huis, de aankleding en de ruimte die nabestaanden letterlijk en figuurlijk krijgen zijn enorm positief.

Simone is duidelijk gepassioneerd over haar werk en de toevoeging die het uitvaarthuis hierin is: ,,Ik hoop dat Uitvaarthuis Renswoude ertoe mag bijdragen dat mensen de tijd krijgen om afscheid te nemen op de manier die bij ze past. Want ook afscheid nemen is herinneringen maken en die mogen naast verdrietig, juist ook goed, liefdevol en warm zijn.” Ze glimlacht: ,,Dat is eigenlijk ook de reden dat ik in dit vak ben begonnen en waarvoor ik het doe. Een heel klein beetje de scherpe kantjes van het verdriet eraf halen, door dat te doen, waar mensen behoefte aan hebben; luisteren, ontzorgen en…… een beetje liefde geven.”

https://www.uitvaartzorgsimonebeijer.nl/

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie