Afbeelding
Agile Scrum - tijd besparen
SAFe

Het Scaled Agile Framework : Kiezen tussen de verschillende certificeringen.

3 februari 2021 om 08:28 Partnercontent

Wil je je graag verdiepen in SAFe en een certificering behalen, maar weet je niet goed waar te beginnen? In deze blog ontdek je welke SAFe opleiding het best bij je past.

SAFe wordt toegepast wanneer je Agile werken binnen een departement wil opschalen naar bijvoorbeeld de gehele organisatie. Om dit te bewerkstelligen, is een goede basiskennis van Agile werken cruciaal. Kan je je vinden in één van de onderstaande werksituaties, kies dan op basis daarvan de juiste basis opleiding.

Situatie 1:

Je agile team is een onderdeel van een groter geheel, ook wel een Agile Release train (ART) genoemd. Jouw team staat in voor de ontwikkeling van waarde toevoegende onderdelen en werkt binnen de ART in nauw contact samen met andere Agile teams.

Kan je je hierin vinden? Dan kun je een basis scrum of kanban opleiding volgen. 

Situatie 2: 

Je verantwoordelijkheid is Scrum master. Je zorgt voor ondersteuning en begeleiding aan de Agile Teams, zodat zij maximale waarde kunnen verschaffen. Je streeft naar een continue optimalisatie van het proces en het team

Kan je je hierin vinden? Dan is een Scrum Master opleiding geschikt voor jou.

Situatie 3: 

Jouw verantwoordelijkheid is het bepalen van wat de teams nu juist gaan doen. Als product Owner beslis je over prioriteiten, zodat de afgeleverde producten en diensten een maximale waarde opleveren.

Kan je je hierin vinden? Dan is de Product Owner opleiding geschikt voor jou.

Het kiezen van de geschikte SAFe opleiding

Het SAFe framework is complex, het is daarom ook aangeraden om je te verdiepen in het raamwerk om jezelf van kennis te voorzien.

Ben je al Scrum Master, Agile Coach, Manager, Projectleider, Product of Portfolio Manager en wil je een geslaagde SAFe transformatie faciliteren? Dan is de opleiding – Leading SAFe (SAFe Agilist) iets voor jou.

Kennis van het SAFe framework opdoen begint altijd met de Leading SAFe training.

De volgende stap

Ga je de SAFe transformatie structuren of zorgen voor een gestroomlijnde werking van de ART? Dan zijn onderstaande opleidingen iets voor jou! Let op, hiervoor moet je veel ervaring hebben met Agile werken en over een SAFe Agilist certificering beschikken

  • Release Train Engineer          

Binnen deze verantwoordelijkheid werk je als Scrum Master over de verschillende teams van de ART. Je werkt mee aan de transformatie door Scrum Masters, leiders en teams te coachen  op het  ART niveau.

  •  SAFe Program Consultant          

Je leidt de implementatie van SAFe binnen een organisatie in goede banen. Je bent de coach van de organisatie en je mag medewerkers certificeren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie