Afbeelding
Pauw Media

Jan Luteijn (60) nu officieel aan de slag als burgemeester van Barneveld

1 februari 2021 om 08:56 Mensen

BARNEVELD Barneveld heeft sinds vandaag officieel een nieuwe burgemeester. Jan Luteijn uit Numansdorp is vanaf nu gestart met zijn werkzaamheden binnen dit ambt, nadat oud-burgemeester Asje van Dijk donderdagavond officieel afscheid nam. 

Luteijn is daarmee vanaf nu ook voorzitter van de Barneveldse gemeenteraad. In die hoedanigheid mag hij aankomende woensdag ook meteen aan de slag, tijdens de eerstvolgende (online) gemeenteraadsvergadering.

In een interview met deze krant stelde Luteijn zich twee weken geleden al kort voor. Luteijn, geboren in Zeeland, was eerder twaalf jaar lang namens de SGP wethouder in de Noord-Brabantse gemeente Werkendam, vervolgens zeven jaar burgemeester in de voormalige Zuid-Hollandse gemeente Cromstrijen en daarna een jaar waarnemend burgemeester in Geertruidenberg. Hij heeft vijf kinderen en elf kleinkinderen, houdt van wandelen en fietsen, cultuurhistorie, klassieke muziek en een mooi orgelconcert. 

De nieuwe burgemeester houdt zijn woning in Numansdorp (ten zuidwesten van Dordrecht en Rotterdam, red.) aan, maar gaat in Barneveld wel iets zoeken waar hij alleen of samen met zijn vrouw geregeld kan verblijven.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie