Simone van de Kraats
Simone van de Kraats gunnink fotografie

Simone van de Kraats met waterpolovrouwen naar Olympische Spelen

23 januari 2021 om 19:02 Waterpolo

BARNEVELD De Nederlandse waterpolosters hebben hun ticket voor de Olympische Spelen in Tokio op zak. Dat is voor het eerst sinds 2008. Oranje won zaterdag de halve finale van het olympisch kwalificatietoernooi in Triëst met 7-4 van Griekenland. Simone van de Kraats uit Barneveld, een van de basisspeelsters van het team, kwam zaterdagavond meerdere malen in actie. 

Het is een uiterst knappe prestatie van de waterpolosters, want met een wereldtitel in 2011 en olympisch zilver in 2004 gelden de Grieken als een van de grootmachten in het waterpolo. Winnen was zaterdagavond dan ook geen eenvoudige opdracht, maar de Nederlanders hielden zich goed staande en het ging redelijk gelijk op tussen de twee ploegen. Het moest aankomen op de laatste periode, waarin Oranje de sterkste partij bleek. 

De periodestanden waren: 1-2, 2-2, 2-0, 2-0. Simone van de Kraats maakte twee doelpunten, de overige doelpunten werden gemaakt door Maud Megens (3), Brigitte Sleeking (1) en Sabrina van der Sloot (1).

Met hun winst plaatsen de waterpolosters zich voor de Olympische Spelen later dit jaar in Tokio (mits de Spelen door kunnen gaan). Dat is voor het eerst sinds de gewonnen editie in 2008. Toen ging Oranje, onder coach Robin van Galen, met een gouden plak naar huis. 

De waterpolosters spelen zondag de finale van het olympisch kwalificatietoernooi in Triëst, om 20.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie