Afbeelding
Stichting Kunst Collectief Barneveld

Afscheidsetalage voor burgemeester Asje van Dijk

23 januari 2021 om 11:47 Kunst

BARNEVELD Ter gelegenheid van het afscheid van burgemeester Asje van Dijk hebben de kunstenaars van Stichting Kunst Collectief Barneveld iets bijzonders bedacht: een afscheids-/uitzwaai-etalage.

Het voormalig pand van Cool Cat aan de Jan van Schaffelaarstraat in het Barneveldse centrum is sinds een klein jaar in gebruik als Open Atelier/Kunstuitleen. In de etalage van het pand hangt vanaf zaterdag 23 januari ‘afscheidskunst’ om de burgemeester te bedanken voor zijn betrokkenheid bij beeldende kunst in de gemeente Barneveld in het algemeen en bij de kunstenaars van St. KCB in het bijzonder.

Volgens een woordvoerder kende hij alle kunstenaars bij naam, was hij bij meerdere openingen van tentoonstellingen aanwezig en was hij ook persoonlijk (samen met zijn vrouw Aly) enthousiast over het Open Atelier/Kunstuitleen-initiatief. ,,Wij willen de burgemeester op onze eigen manier eren en bedanken voor alles wat hij voor ons heeft betekend, zowel in woord als gebaar”, aldus de stichting. De kunstwerken - die allemaal als uitgangspunt het vertrek van de burgemeester hebben - zijn heel verschillend van karakter. Terwijl het ene kunstwerk ‘vrolijk proost’ op zijn vertrek, is het onderwerp van het andere werk de lege plek die hij achterlaat.

,,De kunstenaars van Stichting Kunst Collectief Barneveld wensen Asje en Aly van Dijk nog vele mooie jaren samen!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie