Afbeelding
gunnink fotografie

Van de Kraats wint laatste groepsduel tijdens OKT

21 januari 2021 om 17:00 Waterpolo

BARNEVELD De Nederlandse waterpolosters hebben hun derde en laatste poulewedstrijd op het olympisch kwalificatietoernooi in Triëst gewonnen. Nederland won met 15-6 van Frankrijk. De Barneveldse Simone van de Kraats doet ook mee aan het toernooi. Zij maakte vier doelpunten.

Ondanks de overwinning, is het Nederland niet gelukt om groepswinnaar te worden. De reglementen schrijven dat bij een gelijk, onderling resultaat de uitslag van de wedstrijd tegen Frankrijk bepalend is. Italië won met 19-6 van Frankrijk. Dit maakt Italië dus groepswinnaar, want zij wonnen hun laatste duel met 26-4 van Slowakije. 

Dit betekent dat Nederland als nummer 2 van poule A de kwartfinales ingaat. Dan wacht de nummer 3 van poule B, en dit zal Israël of Kazachstan worden. Zij spelen om 20.00 uur nog tegen elkaar. De kwartfinale is vrijdag om 20.00 uur.  

De verwachting is dat deze kwartfinale relatief eenvoudig is. In de allesbeslissende halve finale wacht dan hoogstwaarschijnlijk Griekenland. ,,We hebben ons eerder in Zeist al goed voorbereid op de speelstijlen van zowel Hongarije als Griekenland.”, zegt Havenga. ,,Nu het definitief Griekenland wordt, kunnen we ons nog meer gaan focussen op hun sterke en zwakke punten. Mede dankzij onze eigen Griekse assistent-coach Evangelos Doudesis (tevens coach van de Polar Bears) kennen we de Grieken door en door, maar dat geldt voor hen andersom natuurlijk ook. Het gaat zaterdag ongetwijfeld een zwaar maar boeiend gevecht worden.”

Het toernooi in Triëst is de laatste kans om de Olympische Spelen in Tokio te halen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie