De vrije parkeerplaats is nu omheind en niet meer openbaar toegankelijk
De vrije parkeerplaats is nu omheind en niet meer openbaar toegankelijk G. van Veldhuizen

Ingezonden brief: Van een Lunterse wandelaar

20 januari 2021 om 16:00 Lokaal Deel je nieuws

Al ongeveer 50 jaar heb ik het genoegen om regelmatig een wandeling door ons prachtige Lunterse bos te maken. Tegenwoordig wandel ik met onze twee honden ongeveer vier tot zes kilometer, vaak verschillende routes. Af en toe parkeer ik op de parkeerplaats van de Werelt, voorheen De Blije Werelt. Bij drukte parkeer ik elders, want ik wil niemand tot last zijn. In het begin maakte ik wel eens een praatje met de heren Robijn jr. en sr. en met de terreinchef en dat ging er in een gemoedelijke Lunterse sfeer aan toe. De heren Robijn waren zeer gezien in Lunteren en gingen van het standpunt uit dat wat je in Lunteren kon kopen je niet elders moest halen.

Maar tijden veranderen want wat eerder een vrije parkeerplaats was heeft nu een schuifhek en is verder geheel omheind. Dat betreft niet alleen de parkeerplaats maar hierbij zijn zelfs hele wandelpaden afgesloten. Ik liep nog wel eens achter het congrescentrum langs en kwam dan bij de Wildwal uit en liep daarlangs tot bijna aan de Lunterse Bosweg maar helaas is alles met heiningen afgesloten.

De nieuwe eigenaar de heer Timo Kruft heeft het standpunt het is mijn terrein en ik heb niets te maken met de Lunterse bevolking. Hij zegt: ik zet mijn auto ook niet bij jou neer. Maar hij gaat eraan voorbij dat de parkeerplaats zelden volledig gebruikt wordt en om dan ook nog hele wandelpaden af te sluiten is toch wel heel asociaal. Het recente artikel in de Lunterse Krant van het bestuur van de stichting Het Luntersche Buurtbosch onderschrijf ik dan ook van harte.

Meneer Kruft, u bent dan wel geen Lunteraan maar wij als Lunterse bevolking hopen dat u wel op uw standpunt terugkomt en op een normale manier met ons als Lunteranen omgaat. 

Met vriendelijke groet,

Geurt van Veldhuizen   

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie