Jan Jaap Erdman was de eerste cliënt van De Hartenberg die een vaccinatie kreeg.
Jan Jaap Erdman was de eerste cliënt van De Hartenberg die een vaccinatie kreeg. A. Groeneweg

Prikdiploma en muffin voor cliënten’s Heeren Loo na coronavaccinatie

20 januari 2021 om 11:33 Corona Coronavirus

WEKEROM ’s Heeren Loo is dinsdag gestart met het vaccineren van de eerste groep cliënten tegen het coronavirus. Aanvankelijk gaat het om vierhonderd kwetsbare cliënten die op woonzorgpark De Hartenberg in Wekerom en in groepswoningen in de Edese wijk De Rietkampen wonen. Cliënt Jan Jaap Erdman was de eerste die zijn mouwen mocht opstropen voor het vaccin.

,,We waren best vroeg aan de beurt, dus het was vanmorgen een race tegen de klok! Maar het is gelukt, onze cliënten zijn gevaccineerd”, vertelt begeleider Trudy van Schaik. Ze werkt momenteel op de woning van Jan Jaap, de eerste groep die op De Hartenberg aan de beurt was voor het vaccin. 

SPANNEND ,,De bewoners vonden het allemaal best heel spannend en je merkt dan dat ze elkaar dan ook beïnvloeden met hun emoties. Gelukkig ging het vaccineren perfect en konden ze na afloop even bijkomen met een kopje koffie en een lekkere muffin.” De cliënten die het leuk vinden, kregen na afloop een prikdiploma. Voor aan de muur of in het plakboek.

GEWONE LEVEN De start van de vaccinaties is een belangrijke stap naar een verbetering van de situatie van cliënten. ,,Onze cliënten zijn weer toe aan het gewone leven. We doen natuurlijk wat we kunnen, maar het is ook ingewikkeld. Ik hoop dat de wereld van onze cliënten met deze vaccinatie weer wat groter zal worden.” 

Vooral afstand bewaren is een opgave. Cliënten begrijpen soms niet goed wat er aan de hand is en ook niet waarom ze afstand moeten bewaren. ,,Mijn armen zijn geen anderhalve meter, ons werk betekent dichtbij cliënten zijn. Daarom is het fijn dat ze nu gevaccineerd worden, dan kunnen we weer dichterbij komen.” 

Ik hoop dat de wereld van onze cliënten met deze vaccinatie weer wat groter zal worden

EERSTE STAP Bij ’s Heeren Loo is deze week in negen regio’s gestart met het vaccineren van cliënten. Ede en Wekerom zijn één van de plaatsen waar een groep cliënten wordt gevaccineerd. ,,De start van het vaccineren zien wij als een mooie eerste stap op weg naar een samenleving waarin onze bewoners, cliënten en medewerkers zich beschermd weten, met alle voordelen van dien”, aldus regiodirecteur Saskia Emmerik. 

Met de vierhonderd vaccins die nu beschikbaar zijn worden de kwetsbare cliënten van groepswoningen ingeënt. Daarna wordt de inentingscampagne uitgebreid naar cliënten die elders wonen en medewerkers. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie