Afbeelding
Wilco Kelderman

Wielrenner Kelderman: ‘Gezien omstandigheden gaat het goed’

18 januari 2021 om 20:36 Wielrennen

BARNEVELD (ANP) Wielrenner Wilco Kelderman laat weten dat het naar omstandigheden goed met hem gaat. De 29-jarige wielrenner uit Barneveld liep bij een trainingsongeluk in Italië met zijn nieuwe ploeg Bora-hansgrohe een hersenschudding en een wervelbreuk op. ,,Een ding weet ik zeker, ik zal me terugknokken en kom sterker terug”, meldt Kelderman op Instagram.

Kelderman was zaterdag met zijn nieuwe teamgenoten aan het trainen in Italië toen de groep werd aangereden door een auto. De automobilist zou vanuit een zijstraat op de groep zijn ingereden. Kelderman en de Duitse renners Andreas Schillinger en Rüdiger Selig waren de voornaamste slachtoffers. Zij moesten allemaal naar het ziekenhuis worden gebracht.

,,Naar omstandigheden gaat het goed. Ik zal er enkele weken uit zijn om de breuk in de nek te laten herstellen”, schrijft Kelderman, die iedereen bedankt voor de berichten en beterschapswensen. ,,Ik wens ook mijn teamgenoten bij Bora-hansgrohe die betrokken waren bij het ongeluk een spoedig herstel.”

De 29-jarige Kelderman verruilde Team Sunweb na het afgelopen seizoen voor Bora-hansgrohe. De Duitse formatie maakte onlangs al bekend dat Kelderman de beoogde kopman voor de Tour de France is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie