Jouk Snoek.
Jouk Snoek. Pauw Media
Van onze partner

Apotheker doet oproep: ‘Geef 06-nummer en emailadres door’

15 januari 2021 om 15:37 Zorg

BARNEVELD Jouk Snoek heeft al grote stappen gezet om de wachttijden in zijn apotheken te verkorten en het coronavirus buiten de deur te houden. Toch wil hij de dienstverlening nóg beter en veiliger maken, met hulp van zijn klanten.

Allerlei strenge voorzorgsmaatregelen maken in coronatijd een veilig bezoek mogelijk aan Apotheek Barneveld en Apotheek Nieuwe Markt in Barneveld. Het aantal bezoekers dat tegelijk naar binnen mag is beperkt, handen worden gedesinfecteerd, mondkapjes zijn verplicht en de balies zijn afgeschermd met kunststof. ,,We willen zo min mogelijk mensen tegelijk in de apotheken hebben en proberen een bezoek zo kort mogelijk te laten duren’’, legt Snoek uit. ,,Op die manier beperken we het risico op besmetting.’’

WACHTTIJD VERKORTEN Ondanks alle maatregelen, ziet de apotheker nog ruimte voor verbetering. ,,We roepen al onze klanten op om hun 06-nummer en emailadres aan ons door te geven via info@apotheeknieuwemarkt.nl of info@apotheekbarneveld.nl. Dan kunnen we een berichtje sturen zodra de gewenste medicijnen klaarliggen en beperken we de wachttijd bij afhalen. Prettig voor de klant en veiliger voor iedereen.’’ Vooral de klanten die planbare medicijnen nodig hebben vanwege chronische klachten kunnen volgens Snoek bijdragen aan kortere wachttijden.

De apotheken hebben ook een bezorgservice, maar die is er alleen voor mensen die zelf echt niet kunnen komen afhalen en ook geen hulp van anderen hebben. ,,We zijn selectief, want net als elders in de zorg is het bij ons ook een uitdaging om de bezetting rond te krijgen’’, zegt Snoek.

Corona heeft ook op andere vlakken impact op de Barneveldse apotheken. Zo is de vraag naar medicijnen gedaald. Snoek: ,,Ziekenhuizen geven voorrang aan coronazorg en stellen andere ingrepen uit, waardoor er minder behoefte is aan pijnstillers en andere medicijnen die gewenst zijn na een operatie.’’

Dit artikel wordt u aangeboden door onze partner Apotheek Barneveld

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie