Commissaris van de Koning John Berends (links) en de nieuwe burgemeester van Barneveld, Jan Luteijn.
Commissaris van de Koning John Berends (links) en de nieuwe burgemeester van Barneveld, Jan Luteijn. RUKVB | Rob Kleering van Beerenbergh

Jan Luteijn (SGP) waarnemend burgemeester Barneveld

14 januari 2021 om 21:39 Politiek

BARNEVELD Jan Luteijn is donderdagavond door de commissaris van de Koning, John Berends, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Barneveld. Hij volgt vanaf 1 februari Asje van Dijk op.

Jan Luteijn (60 jaar, lid van de SGP, wonende in Numansdorp) is een jaar waarnemend burgemeester geweest van de gemeente Geertruidenberg (provincie Noord-Brabant). Daarvoor was hij onder meer 7 jaar burgemeester van de gemeente Cromstrijen (provincie Zuid-Holland) en 12 jaar wethouder in de gemeente Werkendam.

De huidige burgemeester, Asje van Dijk, wordt aan het eind van deze maand op eigen verzoek eervol ontslag verleend.  John Berends heeft in overleg met de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Barneveld besloten om een waarnemend burgemeester te benoemen per 1 februari.

Afgelopen dinsdag heeft Gedeputeerde Staten besloten tot een bestuurlijke fusie tussen Barneveld en Scherpenzeel. De duur van de benoeming van Jan Luteijn sluit in principe aan bij het traject dat hiervoor wordt doorlopen.

Zowel de gemeente Barneveld als de commissaris van de Koning ziet in Jan Luteijn de kandidaat die de gemeente op dit moment nodig heeft. ,,De heer Luteijn is een verbindende bestuurder die door zijn ervaring een volwaardig burgemeester kan zijn voor de gemeente Barneveld. Daarnaast heeft hij kennis van complexe bestuurlijke processen waaronder herindelingstrajecten”, aldus de provincie in een persbericht. ,,Hij beschikt over een relevant politiek, bestuurlijk en maatschappelijk netwerk, is sociaal, empathisch en ondernemend. Hiermee past hij zowel bij de gemeente Barneveld als bij de opdrachten waar zij voor staat, zoals de op handen zijnde bestuurlijke fusie met Scherpenzeel.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie