Wouter van Brenk verlaat ODIK na dit seizoen.
Wouter van Brenk verlaat ODIK na dit seizoen. ODIK

ODIK-trainer Van Brenk ‘even weg van het korfbal na dit seizoen’

14 januari 2021 om 12:25 Korfbal

BARNEVELD ,,Het is een keus op gevoel geweest en daar sta ik volledig achter.” Wouter van Brenk verlaat korfbalclub ODIK al na één seizoen en geeft tekst en uitleg. ,,Ik wil er nu zijn voor mijn gezin.”

De 36-jarige korfbaltrainer uit Huis ter Heide - in het dagelijks leven adviseur facilitaire zaken bij een zorginstelling - gebruikte de maand december om zich te beraden op zijn toekomst als coach. ,,Laat ik wel vooropstellen dat het voorafgaande aan dit seizoen absoluut mijn intentie niet was er na een jaar mee op te houden, maar mijn privésituatie is gewoon heel anders geworden. Mijn partner studeert af als huisarts en gaat een spannend avontuur aan als zzp’er in die branche. Dat vereist heel veel flexibiliteit, ook voor mij. Ik wil ook volgend seizoen gewoon vaker thuis zijn voor de kinderen, juist ook in de avonduren.”


ACHT SEIZOENEN Dat bijt nadrukkelijk met de sport. ,,Ik ben acht seizoenen achtereen non-stop trainer geweest, eerst vier jaar bij NOVA in De Bilt, daarna drie jaar bij MIA in Amersfoort en nu dus ODIK. Dat betekent dus minimaal drie keer in de week ‘er zijn’ voor de clubs en dit jaar bij ODIK horen daar helaas ook ‘ellenlange’ zaterdagen bij met die verre reizen. Dat ritme is me op een gegeven moment ook gaan tegenstaan.”

Corona bleek ook hier een katalysator. ,,Ik heb bij mezelf bemerkt dat ik de tijd met het gezin in de weekends steeds waardevoller ben gaan vinden. Dat veel bezig zijn met het gezin vond ik eigenlijk ook wel prettig. In december ben ik tot de conclusie gekomen dat ik er minimaal een jaar uit ga.”

Dit seizoen is uiteraard met veel vraagtekens omgeven. ,,Tja, wie weet wat er gaat gebeuren en of er überhaupt nog gespeeld gaat worden. De zaalcompetitie is al geskipt en de vraag is of we nog op het veld gaan spelen. We staan in de middenmoot na een slechte start. Laten we hopen dat er nog gespeeld gaat worden.” Zijn rol als hoofdtrainer is in elk geval voor een jaar uitgespeeld. ,,Maar als dat ‘nieuwe leven’ me bevalt, zou dit ook langer kunnen. Ik sluit niet uit nog een rolletje ergens op de achtergrond te spelen als vrijwilliger, maar dat zie ik dan wel weer. Voor nu speelt er gewoon niets. Tja, het is zo wel een teleurstelling geworden bij ODIK met corona en alles, maar nogmaals, laten we hopen dat we het seizoen op het veld kunnen uitspelen en nog leuke dingen kunnen laten zien.”

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie