Olaf Ratterman.
Olaf Ratterman. Bram van den Heuvel

SSS rouwt na overlijden Olaf Ratterman

6 januari 2021 om 21:00 Volleybal

BARNEVELD Olaf Ratterman keek zo uit naar de herstart van het volleybalseizoen. Als geen ander besefte de trainer van Bielderman Koetsier/SSS dat er op dit moment belangrijkere dingen in de wereld zijn dan het volleybal. ,,Maar áls we weer mogen volleyballen, dan heb ik daar enorm veel zin in’’, zei de sympathieke trainer vlak voordat de eredivisieclubs weer volle bak mochten trainen.

Zaterdag wordt de volleybalcompetitie hervat en zou SSS in Ede aantreden tegen Talent Team Papendal. Dat duel zal nu niet doorgaan. Gistermiddag raakte Ratterman kort voor de training onwel. Pogingen tot reanimatie mislukten. De geboren Barnevelder overleed op 45-jarige leeftijd in sporthal De Meerwaarde.

Voor SSS is het voor de tweede keer binnen twee maanden tijd dat de club een hoofdtrainer verliest. In november overleed Dames 1-trainer Bert Gerritsen. Net als Ratterman was hij bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer bij de volleybalclub.

,,Dit is verschrikkelijk nieuws’’, reageert SSS-voorzitter Gepko Hahn. ,,Olaf is een op en top clubman die altijd in kansen en oplossingen dacht. Als speler haalde hij de top niet mede doordat hij op jonge leeftijd geblesseerd raakte. Als trainer was hij net zo ambitieus en hard op weg om die top wel te halen, maar hij keek daarnaast altijd verder dan Heren 1. Als het maar even kon dan liet hij talenten uit Heren 2 en Heren 3 meetrainen.”

,,Olaf was echt een verenigingsman en geen broodtrainer’’, benadrukt Hahn. ,,Alles wat hij deed ging in overleg met anderen. Olaf was een lieve man met enorm veel mensenkennis. Hij was zo dankbaar dat ze weer mochten trainen en spelen en dan gebeurt zoiets. Dat is gewoon niet te bevatten.” 

Door Peter Pos

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie