Bert Gardenbroek, bedrijfsleider van AgruniekRijnvallei in Barneveld, zoekt nieuwe collega's.
Bert Gardenbroek, bedrijfsleider van AgruniekRijnvallei in Barneveld, zoekt nieuwe collega's. Cees van Dijk

Driehonderd recepten voor pluimveevoer

9 mei 2018 om 17:30 Advertorial_2

BARNEVELD Achter de muren van het ruim veertig hoge meter complex bij het station in het dorp gaan twee geautomatiseerde veevoederfabrieken schuil. „Daar hebben de meeste mensen geen idee van hoewel onze coöperatie al sinds begin vorige eeuw bestaat", zegt Bert Gardenbroek, bedrijfsleider van AgruniekRijnvallei (AR) in Barneveld. „In de loop der jaren zijn er tal van fusies geweest. Nu maken we deel uit van een organisatie met zes productielocaties, drie op- en overslagfaciliteiten, een bedrijfsadviesdienst en een afdeling die zich richt op gewasbescherming, zaaizaad en meststoffen. Ook de negen Welkoopwinkels horen bij onze organisatie. In totaal werken er bij de coöperatie ruim 330 collega's en we hebben meer dan 2000 leden. In Barneveld werken we met veertien collega's."

PLUIMVEEVOER AR richt zich op alles wat er op de boerderij speelt, vat Gardenbroek samen. „In Barneveld produceren we per jaar ongeveer 200 duizend ton pluimveevoer. Daarvan is circa 75 duizend ton biologisch." Volgens Gardenbroek moet je legkippen zien als topsporters waarvan de voeding tot in detail is samengesteld. „Elke schakel in de keten staat onder strenge controle. Dat begint bij de leverancier en eindigt als het product de fabriek verlaat."
In een van de controlekamers van de Barneveldse vestiging beschrijft Gardenbroek het productieproces van de meer dan driehonderd verschillende voersoorten die er gemaakt worden. „Iedere pluimveehouder heeft zijn eigen recept dat weer afhankelijk is van het seizoen. Daarom produceren we uitsluitend op bestelling. Wel houden we een forse voorraad grondstoffen aan zodat we snel kunnen inspelen op de vraag. Die grondstoffen komen uit alle delen van de wereld en krijgen allemaal een specifieke behandeling."

COLLEGA'S GEZOCHT Hoewel het verloop gering is - een van Gardenbroeks collega's werkt er al 43 jaar - is er plaats voor nieuwe medewerkers. „We werken in twee ploegen en we zijn op zoek naar mensen die beschikken over technisch inzicht, affiniteit hebben met de agrarische wereld en het leuk vinden om allround te worden", licht hij toe. „want je moet ingezet kunnen worden in het gehele productieproces. En flexibel zijn." Wie belangstelling heeft voor een boeiende baan in een volledig geautomatiseerde veevoederfabriek kan zich tijdens de inloopavond op 15 mei uitgebreid laten informeren.

www.argroep.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie