Archieffoto
Archieffoto Stefan de Vogel

Op deze dag haalt de gemeente Barneveld jouw kerstboom op

1 januari 2021 om 19:49 Natuur en milieu

BARNEVELD Kerstboom uit huis? De gemeente Barneveld zamelt vanaf maandag 11 januari kerstbomen in binnen de bebouwde kom.

,,Leg de kerstboom voor 7.30 uur aan de weg, op de plek waar u ook altijd de kliko neerzet’’, meldt de gemeente. ,,U mag de kerstboom ook in stukken geknipt of gezaagd in de gft-kliko stoppen. Er moet wel ruimte voor zijn in de kliko.’’

KERSTBOMEN OPHAALROUTE De gemeente Barneveld heeft een route vastgesteld voor het ophalen van de kerstbomen. De planning is als volgt:

Maandag 11 januari: Norschoten, De Valk, Vogelbuurt, Rootselaar Oost (o.a. Hertespoor en Patrijzenhof) en Veller
Dinsdag 12 januari: Voorthuizen, Garderen en Kootwijk
Woensdag 13 januari: Barneveld centrum, De Lors, De Vaarst, Vliegersveld, Kootwijkerbroek en Stroe
Donderdag 14 januari: Oldenbarneveld, De Koot (o.a. Cotelaer en Amersfoortsestraat), Rootselaar West (o.a. Doornenburg en Columbusstraat), Zwartebroek, Terschuur en De Glind
Vrijdag 15 januari: De Briellaerd, De Burgt en Eilanden Oost

TRADITIE Het ophalen van kerstbomen is inmiddels een traditie in de gemeente Barneveld. De gemeente koos er in 2012 éénmalig voor om bewoners hun kerstboom zelf naar een centrale plek te laten brengen, maar het effect was dat er minder bomen werden ingezameld. Op aandringen van een raadsmeerderheid ging de gemeente vanaf 2013 weer huis-aan-huis kerstbomen inzamelen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie