Afbeelding
Aber Media

Brand verwoest voormalig dorpshuis Garderen

1 januari 2021 om 10:26 Brand

GARDEREN Het voormalige dorpshuis De Koepel aan de Putterweg in Garderen is in de nieuwjaarsnacht geheel door brand verwoest.

Kort na middernacht kwam de eerste brandmelding binnen bij de meldkamer. Kort daarop werd opgeschaald naar middelbrand, maar de vlammen sloegen toen al uit het dak. Rond 01.30 uur werd grote brand gegeven en liet men het pand gecontroleerd uitbranden.

Dit deed de politie bewust, omdat het gebouw op de nominatie staat om gesloopt te worden. ,,Het gaf een beetje een vreemd gevoel: je staat te blussen, terwijl je weet dat het binnenkort toch tegen de vlakte gaat”, zegt woordvoerder Mark van Zwam van de brandweer. 

BRANDHAARD Hij vertelt dat de brand ook een wat ‘merkwaardig verloop’ had. ,,Het was aanvankelijk heel lastig om de brandhaard te lokaliseren. In eerste instantie sloegen de vlammen er nog niet uit, wel was er een grote rookontwikkeling. We konden daarmee niet goed achterhalen waar de brandhaard zich precies bevond. Pas toen de vlammen eruit sloegen en we een gat in het dak konden maken, was het duidelijk en konden we heel gericht gaan blussen.”

SLOOPKRAAN Rond 4.00 uur kon de brandweer het sein brandmeester geven. ,,Er werd een sloopkraan bij gehaald, zodat we de brand gecontroleerd konden nablussen”, aldus Van Zwam. ,,Het dorpshuisdeel van het pand is zo goed als afgebrand, van de sporthal is een deel nog wel blijven staan.”

Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Het dorpshuis is sinds enige tijd niet meer in gebruik, sinds vorig jaar De Wardborg werd geopend aan de Koningsweg. Op het terrein van De Koepel staan nieuwe woningen gepland.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie