Steven Hartogsveld liet zich bij de vormgeving van de showroom van Europa Parket in Barneveld inspireren door wat hij zag in het Rijksmuseum.
Steven Hartogsveld liet zich bij de vormgeving van de showroom van Europa Parket in Barneveld inspireren door wat hij zag in het Rijksmuseum. Cees van Dijk

Europa Parket geeft vloeren karakter

2 mei 2018 om 17:30 Advertorial_1

BARNEVELD Bij het ontwerp van de nieuwe showroom liet Steven Hartogsveld van Europa Parket in Barneveld zich onder andere inspireren door wat hem opviel bij de inrichting van het Rijksmuseum in Amsterdam. Geen witte muren meer, maar rustgevend grijs. En voldoende privacy voor de klanten. Dat stond hem voor ogen.

Met interieurontwerper en projectinrichter Dubbel M uit Barneveld werkte hij zijn ideeën uit. Dat leidde tot een eigentijds resultaat, blijkt zodra de bezoeker de toonzaal van Europa Parket aan de Hasselaarseweg in Barneveld betreedt. Aan de lichtgrijze muren hangen voorbeelden uit het assortiment. Bladen van de tafels zijn ingelegd met parket en de witte hoogglans randen zorgen voor samenhang tussen de verschillende elementen. Smaakvol, inspirerend en eigentijds. Zo laat de ruim vijfhonderd vierkante meter metende presentatieruimte zich het best omschrijven.

GEDEGEN ADVIES „Dat is ook wat we willen bereiken", licht Steven toe. „Onze klanten oriënteren zich op internet, maar hier ervaren ze wat wij bedoelen met een houten vloer die het design van een huis af maakt. Parket moet je zien, en voelen. Door de hoge kwaliteit gaat een houten vloer lang mee. Dat vereist een weloverwogen keuze. Daarom brengen we eerst de wensen van onze klanten in kaart waarna we een gedegen advies kunnen geven. Zo is het bijvoorbeeld van belang om te weten of er vloerverwarming wordt aangelegd en welke legwijze de voorkeur heeft." Daarna nemen medewerkers van Europa Parket de exacte maten van de ruimte waar de vloer moet worden gelegd. Steven: „Daarna maken we in onze fabriek in Barneveld de vloerdelen die vervolgens door onze parketteurs, vakmensen met jarenlange ervaring, worden gelegd." Daarmee is de kous niet af, benadrukt Steven, want nazorg ziet hij als een essentieel onderdeel van de dienstverlening van zijn bedrijf. „Parketvloeren zijn gemaakt van hout, een natuurproduct. Dat vereist deskundig onderhoud. Niet alleen geven we daar advies over, mocht er onverhoopt toch iets mis zijn dan lossen we dat op."

Europa Parket levert niet alleen houten vloeren, ook laminaat en pvc-vloeren zijn onderdeel van het assortiment. Daarnaast verzorgt het bedrijf de esthetische renovatie van trappen. „Daarmee kan de totale uitstraling van een huis veranderen", besluit Steven. In de nieuwe showroom laat hij graag zien wat daarmee wordt bedoeld.

www.europaparket.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie