Theo van Beek van Vonk Tweewielers nodigt belangstellenden uit voor een testrit op een e-bike.
Theo van Beek van Vonk Tweewielers nodigt belangstellenden uit voor een testrit op een e-bike. Cees van Dijk

Altijd de wind in de rug op een e-bike

25 april 2018 om 17:30 Advertorial_1

BARNEVELD Tegenwoordig kun je e-bikes verkrijgen in alle soorten, maten en uitvoeringen. Wie zelf eens wil ervaren hoe dat nou rijdt, zo'n elektrische fiets, kan zich op 4 en 5 mei laten informeren bij Vonk Tweewielers aan de Langstraat in Barneveld en een proefrit maken.

Tijdens de demonstratiedagen staan voor de winkel stands van leveranciers waar belangstellenden terecht kunnen met hun vragen. Ook zijn er diverse aanbiedingen en kunnen klanten kiezen uit aantrekkelijke geprijsde overjarige modellen. Tevoren aanmelden is niet nodig, benadrukt Theo van Beek van Vonk Tweewielers. „Gewoon langskomen, vragen, kijken en een proefrit maken." Iedereen die dat doet en zijn gegevens achterlaat, maakt bovendien kans op een jaar lang gratis elektrisch fietsen.

E-bikes worden nog vaak gezien als prijzige fietsen voor senioren, maar dat beeld is achterhaald, stelt Theo. „Ook jongeren weten het gemak van een e-bike te waarderen. Het is allang niet meer alleen de klassiek ogende fiets met een elektromotor. Er zijn nu zelfs transportfietsen. Die zijn vooral populair bij de schoolgaande jeugd. Bovendien heb je nu voor net onder de duizend euro al een elektrische kwaliteitsfiets, inclusief twee jaar garantie."

HANDGEMAAKT Duurdere merken zijn er ook. In zijn ruim driehonderd vierkante meter grote showroom heeft Theo onder andere verschillende modellen van het Duitse Velo de Ville staan. Deze e-bikes worden met de hand gemaakt volgens de wensen van de klant. Uitvoeringen in diverse kleuren en soorten versnellingen zijn mogelijk.

Hart van de e-bike is de accu, legt hij uit. „Die drijft een motortje aan dat op de voor- of achteras kan zijn gemonteerd of in het midden, bij de trappers. Dat geeft je als het ware een duwtje in de rug. Zo heb je nooit meer last van tegenwind. Moet je tegen een heuvel of een brug op fietsen dan is niet meer kracht nodig dan op een vlakke weg."

Twee jaar geleden nam Theo Vonk Tweewielers over, maar hij besloot de naam onveranderd te laten. „Deze zaak is al veertig jaar een begrip in het dorp", licht hij toe. Afgelopen jaren heeft hij de fietsenwereld snel zien veranderen. Technische innovaties zijn aan de orde van de dag." Tot slot. Een e-bike, tandem of stadsfiets huren. Dat kan sinds kort ook bij Vonk Tweewielers.

Langstraat 97, Barneveld
www.vonktweewielers.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie