Tandartspraktijk Vermeulen kan de meeste behandelingen pijnvrij uitvoeren.
Tandartspraktijk Vermeulen kan de meeste behandelingen pijnvrij uitvoeren. Pauw Media
Van onze partner

‘Uitgestelde tandartszorg leidt tot problemen en onnodige pijn’

19 december 2020 om 15:43 Zorg

BARNEVELD Het is druk bij tandartsenpraktijk Vermeulen in Barneveld. Veel patiënten stelden vanwege de coronacrisis hun controle uit, maar komen nu toch langs. ,,Bij mensen die een lange tijd niet geweest zijn, zien we soms toch een groot aantal problemen ontstaan.”

Het is belangrijk om niet te lang wachten met de controle, vertelt tandarts Rogier Vermeulen. ,,Als een gaatje onopgemerkt blijft, dan is er meer weefselverlies en is de kans op een wortelkanaalbehandeling groter. Ook een onbehandelde tandvleesontsteking, kan uiteindelijk tot verlies van kiezen en tanden leiden.”
,,Als er een probleem is, is het beter dat die eerder wordt opgemerkt’’, vervolgt de tandarts. ,,Mensen lopen niet onnodig rond met pijn, de behandeling hoeft minder uitgebreid en de patiënt ervaart daarna minder last. Met de huidige technieken van verdoving zijn de meeste behandelingen pijnvrij uit te voeren.”

ANGST Mensen die bang voor de tandarts zijn adviseert Vermeulen om dit bij het maken van de afspraak aan te geven. ,,Dan kunnen we de behandeling verlengen en uitgebreider uitleggen wat we doen.” Voor kinderen met angst neemt Vermeulen nog meer tijd. ,,Ze kunnen meerdere afspraken maken zodat ze in kleine stapjes aan ‘de witte jassen’ wennen. Eerst mogen ze in de stoel zitten, daar worden hun tandjes geteld en zien ze de instrumenten. In een later stadium kunnen ze dan in behandeling.” Uiteraard worden ze achteraf beloond met een klein cadeautje, zoals een stuiterbal of een sticker.

VERZEKERING Inmiddels is het einde van het jaar in zicht en is het naast het maken van een afspraak ook belangrijk om de verzekering te regelen. En daar heeft de tandarts nog wel een advies: ,,Kijk vooral goed uit dat je je niet oververzekerd. De premie is best hoog in verhouding met hoeveel er vergoed wordt.” Wel is het verstandig om een ongevallenverzekering te nemen. ,,Als je op je voortanden valt, dan kost een behandeling al snel een paar duizend euro. Dat is een serieus risico, want zoiets kan je overkomen en dan moet je ineens dat geld ophoesten.”

Wie een afspraak wil maken, moet dat snel doen, want de tandarts heeft het druk. Als je nu een afspraak maakt, kun je in januari of februari terecht, vertelt Vermeulen. Het goede nieuws is dat er vanaf januari een nieuwe tandarts start. ,,Dat biedt weer extra mogelijkheden.”

Aangeboden door Tandartsenpraktijk Vermeulen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie