Theo van Beek van Vonk Tweewielers mag ook tijdens de lockdown fietsen blijven repareren.
Theo van Beek van Vonk Tweewielers mag ook tijdens de lockdown fietsen blijven repareren. Pauw Media
Van onze partner

‘We mogen toch fietsen blijven repareren’

19 december 2020 om 10:56 Economie

BARNEVELD Vonk Tweewielers moest vanwege de lockdown dicht, maar voor reparaties en onderhoud blijft de Barneveldse tweewielerzaak open. Eigenaar Theo van Beek: ,,We mogen wel de lekke band repareren, maar we mogen geen losse band verkopen.”

Toen het nieuws maandag bekend werd, stond bij Vonk Tweewielers de telefoon roodgloeiend. ,,Veel mensen belden ons om te checken of ze langs konden komen. Op maandag zijn we altijd gesloten, maar we zijn open gegaan. Er waren toch wat mensen die even snel wat meenamen om te blijven fietsen. Op de valreep verkochten we zelfs nog een paar fietsen.”

BEPERKT Voor de eigenaar van de fietsenwinkel is het de eerste keer in de coronacrisis dat hij met beperkende maatregelen wordt geconfronteerd. ,,Het valt wel rauw op je dak, maar gelukkig mogen we toch wat doen. We zijn vooral blij dat we mensen met problemen kunnen helpen.”

De eigenaar zag de lockdown wel aankomen. ,,Als je zag hoe druk het was met Black Friday, dan was het eigenlijk wel te verwachten dat er iets moest gebeuren.”

De regels voor wat wel en niet kan qua service in de winkel, zijn nog niet helemaal duidelijk. ,,Ik heb geen servicebalie, maar als klanten van tevoren bellen, dan mogen we de reparatie aannemen en uitvoeren. Verder mogen we wel fietsen verkopen, maar die bezorgen we dan op afspraak.”

De fietsenwinkel valt onder de regeling voor het autobedrijf en daar gaat branchevereniging Bovag over. Zij kijken naar wat er mogelijk is. ,,Want mocht je fiets gestolen worden, dan wil je toch een andere als je ervan afhankelijk bent. En net als bij een auto, koop je een fiets niet van een plaatje.” Begin volgende week verwacht de eigenaar meer duidelijkheid van de vereniging.

VUURWERK Tot nu toe loopt de werkplaats nog net zo lekker door als voor de lockdown, vertelt van Beek. Dat moet ook wel. Het najaar is het laagseizoen voor de winkel en daarom verkoopt Vonk normaal gesproken ook vuurwerk. ,,En dat hebben we nu niet. We hebben vuurwerk ingekocht, folders gedrukt, de verspreiding was geregeld. Dat is nogal een kostenpost en wat betreft de compensatie weten we nog niet concreet waar we aan toe zijn.”

WEBSHOP Het assortiment van de winkel staat online. Maar om de mensen wat meer te bieden, kijkt van Beek naar de mogelijkheden voor een webshop. Dat is nodig, want de mensen gaan steeds meer fietsen. ,,Zeker nu de sportscholen weer dicht zijn.” En dat is precies wat de eigenaar adviseert: ,,Zolang het droog is, geniet van de natuur, blijf in beweging en ga erop uit.”

Aangeboden door Vonk Tweewielers

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie