Afbeelding
Pauw Media
Van onze partner

Karelien Druijff kan weer pijnvrij wandelen

18 december 2020 om 07:40 Zorg

BARNEVELD Fanatiek wandelaar Karelien Druijff kreeg vorig jaar ineens pijn in haar hiel. Het bleek hielspoor en lopen ging niet meer. Dankzij podoloog Delia de Bliek loopt ze inmiddels weer twee uur per dag. ,,Ik kan weer wandelen.”

,,Precies gezegd ging het om een peesplaatbeschadiging onder de hiel”, zegt De Bliek. Dit veroorzaakte een pittige, vooral aanhoudende pijn. Karelien: ,,Je lijf lost het zelf weer op, maar je moet niet continu die pijnprikkel hebben.”

VOUWFIETS Karelien heeft een Hongaarse jachthond, een Vizsla, waarmee ze graag naar het bos gaat. Dat ging niet meer. ,,Ik kon niet eens een rondje boodschappen doen.” Dankzij haar man kwam de hond nog wel buiten. Als tijdelijke oplossing kocht Karelien een vouwfiets en ging ze naar het bos. ,,Daarmee ben ik gaan wandelen. Dat ging wel.”

Ondertussen ging Karelien bij de podoloog op consult. ,,De oplossing bleek een zooltje. Delia is echt een kundige professional. Eerst meet ze je voet op en dan kijkt ze hoe het vormgegeven moet worden. Na twee weken was het zooltje klaar en dat gaf meteen verlichting.” De hiel werd minder belast en Karelien kon weer pijnloos lopen.

FYSIO Om langere afstanden te kunnen afleggen, verwees de podoloog de inwoonster van Kootwijkerbroek door naar de fysiotherapeut. Met behulp van therapie stimuleerde de fysio de pees in het genezingsproces en dat was een kwestie van langzaam opbouwen. ,,Eerst vijf minuten, dan tien minuten, een kwartier, toen een uur en nu loop ik twee uur per dag zonder pijn. Ik ben er nog niet, maar van niets naar twee uur is zo’n overwinning.”

De zooltjes gaven Karelien zoveel verlichting dat ze een tweede paar bestelde. ,,Een dikker paar met meer demping voor in mijn wandelschoenen en een dunner paar voor in mijn nette schoenen.” Delia is blij dat Karelien weer op de been is. ,,Ze wandelt graag met haar hondje en nu loopt ze weer.”

Aangeboden door Delia de Bliek, praktijk voor podologie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie