Harry de Vries.
Harry de Vries. Vakfotografie Westerduin

Scherpenzeelse burgemeester Harry de Vries stapt op

17 december 2020 om 22:43 Politiek

Scherpenzeelse burgemeester Harry de Vries stapt op

SCHERPENZEEL Waarnemend burgemeester Harry de Vries van Scherpenzeel is donderdagavond opgestapt. Volgens hem is de situatie in Scherpenzeel voor hem onwerkbaar geworden. Tijdens de digitale raadsvergadering sprak hij in zijn rede over het ,,zwaarste en moeilijkste’’ jaar uit zijn leven. 

De Vries meldde zich eerder deze week beter na dat hij zich in september ziek had gemeld, daags nadat zijn drie wethouders het vertrouwen in hem hadden opgezegd. Zij zagen in hem een uitgesproken voorstander van de fusie met Barneveld en verweten hem onder meer dat hij informatie doorgaf aan de provincie Gelderland. 

Vorige week bracht onderzoeker Paul Frissen een rapport uit waarin hij het veroordeelde dat de wethouders de burgemeester aan de kant hadden gezet. In feite kan alleen de gemeenteraad het vertrouwen in de burgemeester opzeggen. Daar de SGP en GBS de meerderheid in de raad hebben, had dat donderdagavond kunnen gebeuren. De Vries liet het echter zover niet komen en hield de eer aan zich zelf door op te stappen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie