Zege voor hockeyers MHC Barneveld

9 april 2018 om 10:23 Sport/sport

BARNEVELD De Barneveldse hockeyers hebben de thuiswedstrijd tegen Westerduiven afgesloten met een 4-2 overwinning. Daarmee hield de ploeg uitzicht op de titel.

De heren van Barneveld begonnen scherp aan de wedstrijd. Toch was het geheel tegen de verhoudingen in, dat de gasten op voorsprong kwamen. Wat opviel was dat Barneveld de kop niet liet hangen en maar gas bleef geven. Maarten Kievits bracht de 1-1 op de borden.

Coach Casper Claassen benadrukte in de rust dat zijn ploeg het meeste recht had op de winst en de meeste kansen kreeg in de wedstrijd. ,,Deze kansen moesten nog wel benut worden om de winst uiteindelijk over de streep te trekken."

Na rust was het Westerduiven dat sterk uit de startblokken kwam. Ze wisten de nodige kansen te creëren die goed werden gepareerd door de Barneveldse defensie. Na een ongelukkig moment achterin moest keeper Damion Renes ingrijpen. Hij pakte iets te nadrukkelijk de speler, wat resulteerde in een strafbal. Deze werd op miraculeuze wijze gestopt door de uitstekend keepende doelman. Dit was het kantelpunt in de wedstrijd die Barneveld extra moed gaf om nogmaals aan te zetten. Nog geen twee minuten later was het Robert Boereboom die de 2-1 wist te maken. De heren in het blauw bleven maar gaan en het was Bjorn Versteeg die met een mooie solo vanaf de middenlijn de cirkel wist binnen te komen. Hij bekroonde deze actie na een mooie slag met een uitstekend doelpunt. Hiermee werd de stand op 3-1 gezet. Met deze goal was de wedstrijd beslist en gaf Westerduiven eigenlijk de hoop op. Met de zoveelste strafcorner die goed werd uitgespeeld, was het Daniel de Man die de 4-1 op het scorebord wist te zetten. In de laatste minuut deed Westerduiven nog iets terug; 4-2.