Afbeelding
Erik van't Land

Foutenlast nekt SSS-dames

8 april 2018 om 12:13 Sport/sport

BARNEVELD Met een onnodige 1-3 nederlaag stapte KapMakelaardij/SSS toch met het nodige sjagarijn het veld af. In de wetenschap dat er wederom meer in had gezeten dan het frustrerende eindresultaat baalde de SSS-ploeg. ,,We vervallen helaas weer in ons oude probleem. De foutenlast was veel te hoog'', zo keek SSS-coach Joost Samsom terug op de wedstrijd.

In de slotfase van de competitie stond er weinig meer op het spel voor de Barneveldse dames. SSS kan met de huidige 7e plek op de ranglijst wellicht nog een plaatsje stijgen, maar dat is het dan ook. En daarmee lijkt de ploeg zich tekort hebben gedaan in het gehele verloop van de competitie. ,,Ik durf te stellen dat we volleybaltechnisch beter zijn dan Boemerang, maar we slagen er maar niet in om de rust te bewaren. Op sommige momenten raken we het spoor bijster en verliezen we het geduld. We gaan forceren en maken daardoor veel te veel onnodige fouten''.

Kansen inschatten SSS begon het duel met Lisanne Samsom op de spelverdeelsterspositie, terwijl Sandra Otse, Heleen van der Heijden, Daniëlle Bosman, Geralde van de Bunt en Mylene van der Sloot de verdere basis vormden. Beide ploegen waren uitstekend aan elkaar gewaagd, alleen verzuimde SSS de geboden kansen goed in te schatten. Boemerang profiteerde en pakte de eerste set. In de tweede set was de thuisploeg goed op dreef, maar bij een dubbele wissel op 20-12 ging het toch fout. Rachel Florijn kwam op de plek van Lisanne Samsom terwijl Joke Hahn inviel voor Daniëlle Bosman. Vanaf dat moment ging er wederom van alles mis. Het werd af en toe zelfs paniekerig.

Paniek ,,Geheel onnodig verloren we de rust in ons hoofd en gingen we fouten maken. Wanneer Boemerang 2 punten scoort raken we in paniek. De wil is er wel, maar we slagen er niet in om rustig te blijven spelen. Wat mij betreft duurt een ralley dan maar 5 minuten, maar wij moeten gewoon die fout niet maken. Het is een lastig aspect waar ik ook niet direct het juiste antwoord op heb''. SSS verloor vervolgens de set met 26-28. In de derde set kon SSS nog wel wat terugdoen. Ditmaal hield SSS de foutenlast binnen de perken en dat leverde de 26-24 setwinst op, maar het bleek onvoldoende om Boemerang van de winst af te houden. Een vijfde set zat er niet in, want via 22-25 won Boemerang, net als in de eerste ontmoeting, de wedstrijd met 1-3.