Stroe wint degradatiekraker van SDS '55

7 april 2018 om 21:19 Sport/sport

STROE In een voor de rust slechte wedstrijd brak de rust aan met een terechte 0-0 stand. Na de rust werd er iets beter gevoetbald en wist Stroe een 0-2 achterstand om te buigen naar een 3-2 overwinning. Beide ploegen gaan nu met 19 punten uit 20 wedstrijden aan de slotfase van de competitie beginnen in een poging het degradatiespook te verdrijven.

In een typische degradatiewedstrijd had de eerste helft schriftelijk afgedaan kunnen worden. Stroe voetbalde iets beter, maar hanteerde veelvuldig net als SDS de lange bal, die in de meeste gevallen een gemakkelijke prooi was voor de verdedigers. Er was voor iedere ploeg een moment om te scoren. In de 37e minuut kon Anko Klok na balverlies bij Stroe vrij doorlopen. Zijn voorzet was echter onnauwkeurig en kon worden weggewerkt. In de 41e minuut kreeg Mark Koudijs een goede schietkans na een snelle aanval van Stroe. Hij treuzelde te lang, waardoor het niet meer opleverde dan een hoekschop.

Na de hervatting viel er meer te beleven. SDS kwam er vaker uit en werd gevaarlijker. In de 58e minuut kwam SDS op voorsprong. Jort van den Hudding loste een schot, dat werd geblokt, maar in de rebound schoot hij wel raak; 0-1. De wedstrijd leefde op. Even later moest SDS goalie Jaco van Veldhuizen aan de bak om een schot van Dylan Morren over de lat te werken. Een minuut later blunderde doelman Tom de Groot op een schot van Arie de jager en stond SDS op een 0-2 voorsprong. Weer een minuut later scoorde Stroe tegen. Jaco van Veldhuizen haalde een schot van Mark Koudijs uit de hoek, maar had geen verweer op de rebound van Roy Groenevelt; 1-2. In de 66e minuut viel de gelijkmaker. Op een voorzet van Dylan Morren schoot Roy Groenevelt de bal langs Jaco van Veldhuizen; 2-2. Beide ploegen streden daarna voor de winst en daarin was Stroe de gelukkigste. Een verre trap uit de Stroe verdediging leek een gemakkelijke prooi te worden voor Jaco van Veldhuizen, die treuzelde echter, waardoor de doorgelopen Dylan Morren hem de bal ontfutselde en in het lege doel plaatste; 3-2. In de slotfase werd Roy Groenevelt nog weggestuurd na een onenigheid met broer Henk van SDS. In de stand kwam geen verandering meer.