Persoonlijke fouten nekken Veluwse Boys

7 april 2018 om 21:04 Sport/sport

GARDEREN Veluwse Boys stond tegen EFC bij de rust met 1-3 voor. Tot in de 70e minuut leidde Veluwse Boys nog met 2-4. Daarna kreeg Bernhard van Leeuwen rood en profiteerde EFC door tegen tien man nog vier keer te scoren.

Al in de 7e minuut kwam EFC op 1-0. Veluwse Boys herstelde zich echter snel en in de 11e minuut scoorde Wilgert Kok uit een strafschop de 1-1. Daarna kreeg Veluwse Boys op het moeilijk bespeelbare veld de beste kansen, maar het duurde tot de 41e minuut voor er gescoord werd. Op een voorzet van Sven Sluis kopte Wesley Doppenberg Veluwse Boys op voorsprong; 1-2. Drie minuten later bracht Thom van Doesburg de ruststand op 1-3.

Na de rust lag het initiatief bij EFC, dat in de 57e minuut na een fout in de Veluwse Boys defensie de aansluitingtreffer scoorde; 2-3. Even later lanceerde Thom van Doesburg Wesley Doppenberg, die de marge weer op twee bracht; 2-4. Een benutte strafschop en een rode kaart voor Bernhard van Leeuwen gaven EFC weer hoop. In de 69e minuut viel de gelijkmaker; 4-4. In de slotfase wist EFC tegen tien man nog tweemaal te scoren en met 6-4 de overwinning uit het vuur te slepen.