Punten voor Flying Bikes in Apeldoorn

3 april 2018 om 10:52 Sport/sport

KOOTWIJKERBROEK De Kootwijkerbroekse fietscrossvereniging Flying Bikes is zaterdag in de prijzen gevallen bij de start van de regiocompetitie. Er werden diverse punten gepakt. Het is een competitie die bestaat uit acht wedstrijden, verdeeld over het seizoen waarbij de crossers voor punten fietsen en uiteindelijk de laatste wedstrijd een beker in ontvangst mogen nemen. Eerste wedstrijd was in Apeldoorn. Floris Vermeer moest het opnemen tegen jongens 6 meisjes 7; hij was in topvorm en wist zich meteen te plaatsen voor de A-finale. Bij de start ging hij van zijn trapper waardoor hij achtste werd. Dani van Wikselaar (foto, jongens 9) werd eerste in de B-finale en mocht door naar de A-finale waar hij de nodige punten binnenhaalde. Jarno van Ravenhorst (jongens 13) plaatste zich voor de C-finale; hij was snel weg en lag ver voor op nummer 2. Net voor de finish kwam hij ten val. Dat ging ten koste van zijn eerste plek. Justin van den Brink (jongens 16 jaar en ouder) ging van start in een bijzonder spannende manche. Hij ging er met de winst vandoor.