Afbeelding
Top-10 mooiste plekken van Nederland voor een vakantie!

Top-10 mooiste plekken van Nederland voor een vakantie!

14 december 2020 om 12:16 Partnercontent

Het is nog amper winter en de coronabesmettingen willen maar niet dalen, maar zo na de Kerst gaan we traditiegetrouw toch weer stiekem weer uitkijken naar de lente en zomer. Naar de vakanties! Het bekende reisplatform 27vakantiedagen.nl selecteerde de ultieme 10 mooiste vakantieregio’s van Nederland.

En wat blijkt? Natuurlijk staat daar ‘onze’ eigen Veluwe bij! Dat kon ook niet missen: de Veluwe was vorig jaar de populairste binnenlandse bestemming onder vakantiegangers, bleek uit het jaarlijkse Continu Vakantie Onderzoek naar het vakantiegedrag van de Nederlandse bevolking. Nederlanders hielden vorig jaar liefst 2 miljoen vakanties op de Veluwe en de Veluwerand. Maar onze provincie is nog breder vertegenwoordigd in het populaire blogartikel, dat al bijna 150.000 lezers heeft. Want voor een vakantie in Gelderland wordt ook De Achterhoek getipt. “Ach, de Achterhoek. Eindeloze weilanden. Boerderijen-old-skool.Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’. De Zwarte Cross… Maar de Achterhoek is ook het land van middeleeuwse kastelen en klassieke Hanzesteden. Over het hele glooiende coulissenlandschap verspreid, vind je prachtige kastelen, buitenplaatsen en landgoederen van de oude Gelderse adel”, aldus 27vakantiedagen in zijn leuke overzicht met mooiste plekken van Nederland.

Wat verder opvalt aan het overzicht met mooiste Nederlandse vakantiebestemmingen, is dat zo’n beetje elke hoek van het land vertegenwoordigd is! Zo worden ook de Twente, de Zaanstreek, de Friese Meren en Drenthe worden genoemd, naast ‘usual suspects’ als Zeeland, Limburg en de Waddeneilanden.

We zijn benieuwd of ook in 2021 vakantie in eigen land weer zó populair wordt als afgelopen zomer. In 2020 brachten Nederlands massaal hun vakantie door in eigen land. De Nederlandse reisbranche hoopt en verwacht echter dat vakantiegangers komende zomer ook weer massaal naar het buitenland gaan: dat zou gaan om zeven op de tien vakantiegangers. Spanje, Frankrijk en Duitsland zijn daarbij de meest geliefde landen, bleek uit uitgebreid onderzoek van Trends & Tourism naar de vakantie-intenties voor 2021. Wel zullen de meeste vakantiegangers hun vakantie later boeken dan normaal: het gros wil eerst afwachten hoe de coronasituatie zich verder ontwikkeld en geeft aan last minute de vakantie te regelen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie