De bibliotheek verkoopt paarse en roze loungestoelen en 'eetkamerstoelen'.
De bibliotheek verkoopt paarse en roze loungestoelen en 'eetkamerstoelen'. Bibliotheek Barneveld

Bibliotheek Barneveld houdt grote opruiming

11 december 2020 om 09:45 Maatschappelijk

BARNEVELD Vooruitlopend op een herinrichting van het pand aan de Nieuwstraat houdt de bibliotheek in Barneveld een grote opruiming. Veel meubels kunnen worden hergebruikt, maar een deel niet. De inlevermachine en een groot aantal boekenkasten gaan naar een bibliotheek in Curaçao en 24 lounge- en ‘eetkamerstoelen’ zijn te koop voor liefhebbers. 

De meubels kunnen op zaterdag 2 januari - de laatste openingsdag voor de grootscheepse metamorfose - worden opgehaald. Vanaf dinsdag 9 februari zijn bezoekers weer welkom in de dan geheel vernieuwde bibliotheek.  

VIJF WEKEN DICHT Dit betekent dat de bibliotheek vanaf maandag 4 januari vijf weken is gesloten. Leden mogen vooraf extra leesmateriaal meenemen en de uitleentermijn wordt verlengd. Leden kunnen ook terecht bij de bibliotheken in Voorthuizen en Kootwijkerbroek.

De meubels die in de verkoop zijn gezet, hebben volgens de bibliotheek een te specifieke paarse en roze kleur. ,,Dat sluit niet aan bij de ‘bieb van nu’, waarin vooral warme tinten te vinden zijn voor een meer huiselijke sfeer.’’ Het gaat om Leolux-loungestoelen die 275 euro kosten en ‘eetkamerstoelen’ voor 75 euro per stuk. Ook een aantal vitrinekasten is te koop.

PROEFZITTEN ,,Kom vooral kijken en proefzitten’’, roept de bibliotheek op. ,,Bij interesse plakt een medewerker een naamsticker op de gekozen stoel of vitrine en kunnen de meubels op zaterdag 2 januari tegen 15.00 uur worden betaald en opgehaald. Voor vragen over de verkoop, bel van dinsdag tot en met vrijdag tussen 11.00 en 17.00 uur via telefoonnummer 0342-403 483.’’

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie